se restaurează o clădire istorică, de pe mitropoliei. o sută de mii de lei, din bugetul consiliului județean

O clădire istorică din Sibiu va fi restaurată, cu ajutorul unei finanțări parțiale din bugetul Consiliului Județean. Cu toate acestea, mai multe proiecte de conservare, intervenții și protejare a altor monumente istorice au fost respinse din diferite considerente.

În cadrul apelului de selecție a proiectelor, au fost depuse patru cereri de finanțare, de
către Biserica Sf. Ursula Sibiu, Parohia Evanghelică C.A. Sibiu, și două cereri depuse de Ordinul Arhitecților, Filiala Teritorială Sibiu- Vâlcea.

Doar proiectele depuse de Ordinul Arhitecților, Filiala Teritorială Sibiu- Vâlcea, au fost eligibile pentru a primi finanțare parțială din bugetul Consiliului Județean. Astfel, cu suma de 35.000 lei din bugetul local vor fi realizate lucrări de conservare și punere în siguranță la componente arhitecturale, decorații litice, tencuieli istorice casei cu nr.17, de pe strada Mitropoliei, Sibiu și cu 65.000 lei din bani publici se vor continua lucrările de conservare-restaurare a picturilor murale și a tencuielilor istorice din interiorul/exteriorul imobilului monument istoric din strada Mitropoliei 17. Lucrarea urmează să fie finalizată luna iunie a anului viitor.

se restaurează o clădire istorică, de pe mitropoliei. o sută de mii de lei, din bugetul consiliului județean

În schimb, proiectul depus de către Parohia Evanghelică C.A. Sibiu privind elaborare documentație DALI pentru Colegiului Național Brukenthal, a fost declarat neeligibil deoarece Consiliul Județean Sibiu a hotărât să finanțeze doar lucrări de intervenție asupra monumentelor istorice aflate pe raza județului Sibiu. De asemenea, proiectul depus de către Biserica Sf. Ursula Sibiu referitor la lucrări de reparații minore la finisajele exterioare, lucrări de uniformizare a culorii și texturii finisajelor exterioare, a fost declarat neeligibil administrativ, deoarece nu a fost completată documentația după solicitările de clarificări transmise.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu