junii sibiului duc numele româniei în afara granițelor. sărbătoresc ziua națională în germania și spania
foto: arhivă juniisibiului.ro

Cea mai veche formație de dansuri populare din România reafirmă statutul de emblemă a Sibiului și, implicit, a României. Junii Sibiului sărbătoresc Ziua Națională în străinătate și vor încânta publicul din Germania și Spania. 

Ansamblul „Cindrelul – Junii Sibiului” va susține, la începutul lunii decembrie, spectacole de dansuri și cântece populare, în Germania și Spania, cu ocazia Zilei Naționale a României. 

Consilierii județeni vor aproba, în ședința de la finalul lunii octombrie, deplasarea artiștilor în cele două țări. „Pentru a marca Ziua Națională a României în străinătate, Ansamblul Cindrelul-Junii Sibiului urmează să susțină spectacole de dansuri și cântece populare, la invitațiile venite din partea Asociației Deutsch-Rümanischer Kulturverein ROMANIMA e.V. din Nürnberg – Germania, cât și din partea Asociației Uniunea Muncitorilor Români din Madrid – Spania. În acest cadru, Junii Sibiului vor fi promotori ai României, ai județului Sibiu, prin spectacolele folclorice dedicate Zilei Naționale a României. Conceptul artistic, semnat de coregraf și manager Silvia Macrea, cuprinde obiceiuri și dansuri populare din zonele reprezentantive ale României, precum și pese vocale și instrumentale de mare valoare”, se arată într-o adresă trimisă Consiliului Județean Sibiu de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu. 

Treizeci de artiști se vor deplasa astfel, în perioada 2 – 5 decembrie, în Germania și alți 22 de artiști vor merge, în perioada 2 – 4 decembrie, în Spania. 

Ultima oră

Comentariul meu