centrul școlar de educație incluzivă turnu roșu angajează avocat pentru un proces cu două angajate
Sursa: cseiturnurosu.ro

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu vrea să achiziționeze servicii juridice de consultanță, asistență și reprezentare într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Sibiu, iar pentru acest lucru instituția are nevoie de acordul consilierilor județeni. 

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu are nevoie de avocat care să reprezinte instituția într-un proces cu doi angajați. Președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, va supune aprobării consilierilor județeni, ședința de la finalul lunii octombrie, un proiect de hotărâre privind achiziționarea de servicii juridice în acest dosar. 

Într-o adresă a centrului școlar, adresată Consiliului Județean, se arată că două angajate au acționat în instanță pentru a li se recalcula drepturile salariale. Centrul Școlar din Turnu Roșu are nevoie de un avocat care să îl reprezinte în acest dosar. „Prin prezenta vă informăm că a fost deschisă o acțiune judecătoarească de către doamna Manole Claudia-Anca, medic stomatolog, și Popescu Floarea, asistent medical, personal care face parte din categoria de personal nedidactic. Acțiunea se referă la recalcularea drepturilor salariale, respectiv spor pentru condiții deosebită de muncă (stres, risc) în procent de 15% din salariul de bază aflat în plată, începând cu 11.10.2020 și continuarea plății actualizate a sumelor cu rata inflației cumulată cu dobânda legală penalizatoare, de la data scadenței drepturilor și până la achitarea efectivă”, se arată în solicitarea trimisă către CJ Sibiu. 

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu nu are angajat consilier juridic și, în consecință, nicio persoană nu poate asigura asistența și reprezentarea instituției în acest dosar aflat pe rolul Tribunalului Sibiu. Instituția poate achiziționa astfel de servicii doar cu aprobarea consilierilor județeni. 

Ultima oră

Comentariul meu