virozele bat covid-ul la sibiu după începerea școlii. 884 de cazuri la copiii între 0 și 14 ani
foto: arhivă

Odată cu venirea sezonului rece și reintrarea elevilor în colectivitate, numărul cazurilor de infecții virale ale căilor respiratorii superioare a crescut semnificativ, depășind numărul cazurilor de COVID 19.

Astfel, la Sibiu se înregistrează 1701 de cazuri de infecții virale, dintre care mai mult de jumătate se regăsesc la copiii cu vârste cuprinse între 0 și 14 ani. În același timp, 268 de persoane se confruntă cu boli care afectează plămânul, iar dintre acestea 104 au fost spitalizate, se arată într-o raportare a Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

În ceea ce privește COVID-19, în municipiul Sibiu se înregistrează un număr de 299 de cazuri active, în timp ce în celelalte localități ale județului 544, subliniind astfel impactul redus al COVID-19 în comunitate, în ciuda creșterii înregistrate în a doua parte a lunii septembrie.

„Creșterea numărului de cazuri a fost atribuită răspândirii unor noi variante de omicron, apărute în urma unor mutații frecvente, dar, până la acest moment, severitatea bolii nu pare a fi la fel de ridicată ca în timpul pandemiei,” a declarat Simona Berariu, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Și la nivel național, numărul de cazuri de COVID a scăzut la jumătate față de același interval, când se înregistrau 14861 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, conform datelor publicate de Ministerul Sănătății.

Niciun caz de gripă

În județul Sibiu nu a fost raportat deocamdată niciun caz de gripă. Acest lucru se datorează faptului că „încă nu există o circulație intensă de virus gripal. În general, creșterea numărului de cazuri de gripă se constată cu precădere începând din noiembrie-decembrie și/sau la începutul noului an,” a precizat Somona Boeriu.

Până în prezent, au fost administrate 5993 de vaccinuri antigripale pentru sezonul 2023-2024.

Ultima oră

Comentariul meu