sibiul îmbracă haine de sărbătoare. s-a decis când va fi montat bradul pentru crăciun

Sibiul va îmbrăca, în curând, haine de sărbătoare. Municipalitatea va monta, la începutul lunii viitoare, brazii de Crăciun, dar și instalațiile luminoase. 

Mai sunt 66 de zile până la Crăciun și mai puțin de o lună până la deschiderea târgului din centrul Sibiului. Prin urmare, autoritățile încep pregătirile pentru amenajarea celor mai populare zone din oraș. Vor fi amplasați brazii în Piața Mică și în Piața Mare, va fi montată cupola de lumini, iar stâlpii vor fi înfrumusețați cu decorațiuni. 

Citește și: Noutățile de la Târgul de Crăciun din Sibiu

Încep pregătirile pentru Crăciun

Bradul din Piața Mare, care va fi un punct de interes în perioada sărbătorilor de iarnă, va fi montat începând cu finalul lunii octombrie. Procesul va dura câteva zile. „Brazii de Crăciun din Piața Mare și respectiv Piața Mică vor fi montați începând din 30 octombrie, pe parcursul primei jumătăți a lunii noiembrie. Nu se vor achiziționa alți brazi”, a precizat pentru Ora de Sibiu, Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

sibiul îmbracă haine de sărbătoare. s-a decis când va fi montat bradul pentru crăciun

Bradul ce urmează să fie montat în Piața Mare a fost achiziționat în anul 2019. El are 24 de metri înălțime, este artificial, de culoare verde, fiind alcătuit din peste 2.400 de crenguțe împodobite cu 5.000 de globuri argintii, roșii și aurii. Pomul de iarnă este împodobit cu ghirlande luminoase cu lumină albă și rece și cu o stea tridimensională în vârf.

Ca în fiecare an, iluminatul festiv din centrul istoric va fi pus în funcțiune odată cu deschiderea Târgului de Crăciun, și anume la data de 17 noiembrie. Iluminatul festiv din restul orașului va fi pus în funcțiune la finalul lunii noiembrie. Reprezentanții primăriei spun că nu au fost achiziționate decorațiuni luminoase noi, urmând să se utilizeze cele existente.

Ultima oră

Comentariul meu