povestea frapanta a unui florar din sibiu. florin: “florile mi-au salvat viața” (foto)

Florin Oprița, un fost șantierist, a găsit în flori dragostea vieții sale. Născut în Sibiu, Florin a lucrat timp de mulți ani în construcții, în Germania, Italia și Spania. Munca grea și condițiile de viață dificile l-au îmbolnăvit, iar Florin a fost nevoit să se întoarcă acasă.

„Era să mor, am fost foarte bolnav. Când m-am pus pe picioare, m-am apucat de floricultură. Cu mâna pe inimă, spun că florile mi-au salvat viața”, spune Florin.

La doar 5 minute de Sibiu, în localitatea Cristian, Florin și-a construit o seră în care cultivă flori. Îl ajută soția sa, Andreea, pe care o consideră cea mai frumoasă floare din lume.

povestea frapanta a unui florar din sibiu. florin: “florile mi-au salvat viața” (foto)

„Florile sunt viața mea. Când lucrez în seră, mă simt ca în rai. Sunt atât de frumoase și delicate, încât mă fac să uit de toate problemele”, povestește Florin.

Floricultorul cultivă o varietate de flori, de la trandafiri și gerbere, la orhidee și anemone. Produsele sale sunt vândute în piețe și magazine din Sibiu și împrejurimi.

„Sper să pot continua să fac flori toată viața. Este pasiunea mea și nu aș putea să fac altceva”, spune Florin.

Măsura sufletului său mare este dată însă de un gest pe care-l face în fiecare toamnă: plantează, fără să ceară un leu, crizanteme multicolore, în fața Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

„Mama a lucrat aici, la Județean, timp de 33 de ani. A fost asistentă medicală la ginecologie. Nu a apucat să ia pensie, s-a stins. Toamna, aduc aceste flori cu gândul la ea, că mă vede din Cer. Vreau să știe că am rămas același om bun, că încă sunt băiatul ei”, a declarat Florin Oprița.

”Florin Oprița este un producător de flori cu o experiență de peste 20 de ani. El cultivă o varietate de flori, printre care trandafiri, lalele, zambile, orhidee și crizanteme. Florile sale pot fi găsite în fiecare sâmbătă la Piața Volantă Transilvania sau vinerea, în curtea Consiliului Județean Sibiu.

Florin Oprița este unul dintre mulții oameni care, în fiecare zi, oferă bucurie celor din jurul lor. Prin gesturile lor mici, ei fac lumea un loc mai bun.” au scris reprezentanții CJ Sibiu într-o postare pe Facebook.

povestea frapanta a unui florar din sibiu. florin: “florile mi-au salvat viața” (foto) povestea frapanta a unui florar din sibiu. florin: “florile mi-au salvat viața” (foto)

Ultima oră

Comentariul meu