elon musk vrea să retragă twitter din țările uniunii europene

Elon Musk, proprietarul platformei de socializare X (fostă Twitter), ar putea retrage platforma din Uniunea Europeană, conform unei relatări media.

Relatarea, citată de agenția de presă germană DPA și preluată de Agerpres, afirmă că Musk este nemulțumit de legile privind serviciile digitale adoptate de UE în 2022. Aceste legi impun platformelor de social media să ia măsuri mai stricte pentru a combate dezinformarea și discursul instigator la ură.

Musk a declarat anterior că aceste legi sunt „represive” și că ar face imposibilă funcționarea X în Europa.

Dacă Musk va retrage X din UE, aceasta ar avea implicații semnificative pentru platformă și pentru utilizatorii săi din Europa. X este una dintre cele mai populare platforme de social media din Europa, cu peste 400 de milioane de utilizatori activi lunar. Retragerea companiei ar lăsa un gol semnificativ pe piața social media din Europa.

De asemenea, retragerea X ar putea duce la o scădere a libertății de exprimare în Europa. X este o platformă importantă pentru dezbaterile politice și sociale, iar retragerea sa ar face mai dificil pentru europeni să se exprime liber.

Ultima oră

Comentariul meu