bullying-ul: spectacol de teatru gratuit și discuții interactive alături de un psiholog, sâmbătă 21 octombrie la shopping city sibiu

Shopping City Sibiu invită toți copiii din clasele primare, alături de părinții lor, să participe la programul „A II-a B”, un spectacol de teatru emoționant, creat pentru a aduce în atenția publicului subiectul bullying în școli. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Culturală pentru Educație prin Artă și are loc sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 11:00, vizavi de magazinul CROPP, iar intrarea este gratuită. 

„Ne bucurăm că facem parte din acest proiect și dorim să luptăm împotriva bullyingului, pentru a ajuta copiii din comunitatea noastră. La Shopping City Sibiu, suntem conștienți de efectele nocive pe care acest fenomen le poate avea în viața lor și ne dorim să contribuim la crearea unui mediu mai sigur și mai bun pentru toți copiii din Sibiu”, spun reprezentanții Shopping City Sibiu.

În prezent, 4 din 5 copii din școlile din România sunt afectați de bullying, iar acest fenomen a crescut semnificativ în ultimii ani. Asociația Culturală pentru Educație prin Artă a lansat „A II-a B”, o inițiativă de conștientizare a problemei, care oferă sprijin tuturor copiilor care trec prin această experiență. Proiectul combină teatrul, educația și terapia și include ateliere anti-bullying și discuții interactive cu un psiholog specializat în domeniu.

Actorii Nicoleta Lefter, Adina Andrei Lucaciu, Irina Velcescu și Andrei Barbu vor da viață personajelor din piesa de teatru scrisă și regizată de Oana Răsuceanu.

„Suntem ferm convinși că prin educație și artă putem crea un viitor mai sigur pentru generațiile viitoare. Îi încurajăm pe toți copiii și părinții să se alăture mișcării împotriva bullying-ului și să participe la evenimentele „A II-a B”. Prin intermediul acestor activități, copiii vor învăța să fie mai conștienți de efectele dăunătoare ale bullyingului și vor dezvolta abilități de comunicare și de rezolvare a conflictelor. De asemenea, vor experimenta puterea artei ca mijloc de exprimare și sensibilizare, punând bazele unei societăți mai înțelegătoare și mai empatice cu nevoile și suferințele celorlalți”, spune Eugen Lumezianu, președinte al Asociației Culturale pentru Educație prin Artă.

bullying-ul: spectacol de teatru gratuit și discuții interactive alături de un psiholog, sâmbătă 21 octombrie la shopping city sibiu

Ultima oră

Comentariul meu