aur vrea locuri de parcare gratuite în cartierele sibiului. "sperăm ca oamenii să îşi vândă maşinile?!" (video)

Profesorul universitar Dragoş Dragoman, candidatul AUR Sibiu pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, critică Primăria Sibiu pentru intenţia de a taxa locurile de parcare din cartiere. Dragoman cere ca sibienii să beneficieze în continuare de locuri de parcare gratuite în cartierele municipiului.

Dragoş Dragoman (AUR): Există taxe şi impozite pe automobile, locurile de parcare să fie gratuite

Taxele şi impozitele pentru maşini sunt suficiente, a spus joi, într-o conferinţă de presă Dragoş Dragoman, candidatul AUR Sibiu la alegerile europarlamentare din 2024.

„Există taxe și impozite pe automobile. Locurile de parcare sunt, ele există. parcările sunt ordonate, sunt asfaltate, sunt amenajate. Nu e necesară taxa de parcare. Nu văd care e rostul? Ce se poate îmbunătăţi în plus? Oricum ele sunt deja aranjate și când au fost aranjate, nu au fost aranjate contra cost. Adică, cetăţenii nu au plătit o taxă ca să fie amenajată parcarea, tot din bani publici, din taxe şi impozite generale plătite de toată lumea”, a declarat Dragoş Dragoman.

Potrivit profesorului universitar membru AUR Sibiu, Primăria încearcă taxarea locurilor de parcare din cartiere, „pe uşa din spate”.

„Da. Este adevărat. Sunt multe automobile. Unii nu au locuri de parcare. Dar de ce trebuie să punem taxă? Adică ce sperăm? Sperăm ca oamenii să îşi vândă maşinile? Pentru că poţi să plăteşti un abonament pe un apartament. Dacă ai deja două automobile, înseamnă că pe unul nu vei putea plăti loc de parcare. Adică, ce facem? Îi împingem pe oameni să îşi vândă maşinile? Dacă facem aşa, atunci măcar să spunem limpede: „da, vrem să descurajăm achiziţionarea, utilizarea automobilelor în oraş”. Dar trebuie să fie spus explicit, votat în Consiliul (Local n.r.), făcută dezbatere publică, nu, aşa pe uşa din spate”, a subliniat Dragoş Dragoman.

Acesta a explicat cazul unei familii din Sibiu, care are două automobile. Cu o maşină se deplasează soţul la serviciu, cu cealaltă, soţia duce copiii la şcoală. Dacă se va taxa locul de parcare din cartiere, această familie va putea rezerva un singur loc de parcare, deci a doua maşină a familiei nu va avea garantat locul de parcare aproape de casă.

„Nu toată lumea e înnebunită după bicicletă, mers pe jos”

Dragoş Dragoman recunoaşte că este o problemă cu numărul tot mai mare de maşini din Sibiu, însă afirmă că „nu toată lumea e înnebunită după bicicletă, mers pe jos”. În aceste condiţii, una din soluţiile propuse de Dragoş Dragoman de la AUR Sibiu, este încurajarea transportului în comun.

„Dacă am putea să încurajăm transportul în comun, ar trebui s-o facem”, a mai declarat Dragoş Dragoman, în conferinţa de presă.

Citeşte şi:

Primăria Sibiu propune noi reguli pentru parcarea în zonele de blocuri

Ultima oră

Comentariul meu