taximetriștii din sibiu protestează împotriva bolt și uber. „vrem să atragem atenția guvernului”

Taximetriștii sibieni protestează, din nou, pentru abrogarea OUG-ului 49/2019, privind transportul alternativ, și a LEGII 204/2019. Protestul este organizat de Aripa18 și va avea loc în mai multe orașe din țară, simultan.

Taximetriștii din Sibiu vor protesta joi, de la ora 11.00, cu plecare din cartierul Broscărie. Zeci de șoferi de taxi vor pleca în coloană prin centrul orașului pentru a atrage Guvernului că taximetria are de suferit din cauza mijloacelor de transport alternativ.

„Aripa18, alături de asociațiile de taxi din țară, împreună cu taximetriștii din Sibiu organizează joi 19.10 ora 11.00, protestul pe 4 roți a taximetriștilor cu privire la abrogarea OUG-ului 49/2019 și a LEGII 204/2019. Vrem să atragem atenția guvernului și a instituțiilor abilitate că industria taximetriei are mult de suferit și că această lege este nelegală și neconstituțională. Taximetriștii care vor să participe la protest, sunt rugați să se prezinte începând cu ora 10.00 lângă magazinul Profi din zona broscărie, unde vor fi distribuite materialele pentru o bună desfășurare a protestului.

Plecarea în coloană se va face începând cu ora 11.00 după regulile care vor fi anunțate la față locului”, transmite Marius Govoreanu, șofer și administrator al unei firme de taxi din Sibiu.

Traseul urmat de taximetriști va începe de pe Ștefan cel Mare și va continua pe strada Semaforului, strada Vasile Milea, strada Moldoveanu, strada Bâlea, Bulevardul Corneliu Coposu, Piața Unirii, până pe strada Andrei Șaguna, în zona Prefecturii.

Un astfel de protest a avut loc și în luna iunie, când sute de șoferi de taxi au participat la protest. Intenția a fost aceeași, de a elimina transportul alternativ precum Uber și Bolt și pentru abrogarea  Ordonanței de Urgență OUG 49/2019 privind activitățile de transport alternativ.

Citește și: Protest al taximetriștilor la Sibiu împotriva Bolt și Uber – Marți ”paralizează” traficul din oraș

Ultima oră

Participă la discuție

10 Commentarii

  1. Veci pururi!Concurenta trebuie sa fie peste tot în lumea asta,ca asa ii normal în 2023!!

  2. Domnii taxime tristi pot elimina bolt si uber chiar ei insisi, practicand preturi mai mici, curatand pamantul de flori de prin masini, avand o atitudine pro client, imbunatatindu.si starea parcului auto. Cam asta pot face in loc sa se smiorcaie. Le.au stricat ploile? Nu mai au monopol? Nu mai pot practica tarifele lor nesimtite? Nu mai pot trata clientii ca si cum le.ar face un favor ca.i plimba in cotetul lor miscator? Nu generalizez, sunt si oameni de calitate cu masini conforme dar sunt si o gramada de melteni care merg cu niste putregaiuri de ti.e frica sa nu se rupa in doua!

  3. La preturile care le aveți voi ,și obligat sa ascult manelele voastre mai bine bolt sau user.

  4. Unii nu vor concurenta ,se cred în socialism .La bolt și uber dacă le dai un calificativ rău ii dau afara din aplicație, la ei nu se pune. Nu mai zic ca intr-o seara un nenorocit de taximetrist era sa dea peste mine pe trecerea de pietoni și dacă nu săream înapoi era grav .De frica nu am putut sa ii iau nr sa îl caut .Problema e ca firmele de taxi tresa se adapteze la noile vremuri .,sa mai și investească nu numai sa câștige.