„legendele olimpului” și „…skoro damoi!” la muzeul brukenthal. expoziții de grafică italiană și documente istorice la sibiu

Expoziția „…skoro damoi!”, care se va deschide la Muzeul Brukenthal din Sibiu pe 20 octombrie 2023, prezintă povestea deportării sașilor transilvăneni în lagărele de muncă din Uniunea Sovietică în perioada 1945-1949.

Titlul expoziției, „…skoro damoi!”, este o expresie rusă care înseamnă „în curând acasă”. Această expresie a fost folosită de deportați ca o expresie a speranței de a se întoarce la casele lor.

Expoziția este împărțită în trei secțiuni. Prima secțiune prezintă povestea deportării, din perspectiva victimelor. Această secțiune include jurnale, scrisori și fotografii din lagăre. A doua secțiune prezintă contextul istoric al deportării. A treia secțiune prezintă impactul deportării asupra sașilor transilvăneni.

Expoziția este organizată de Muzeul Brukenthal, în parteneriat cu Muzeul Transilvănean Gundelsheim și Forumul Democrat al Germanilor din România.

Deportarea sașilor transilvăneni a fost o tragedie care a avut un impact profund asupra comunității. Expoziția „…skoro damoi!” este o oportunitate de a afla mai multe despre această perioadă și de a comemora victimele.

„legendele olimpului” și „…skoro damoi!” la muzeul brukenthal. expoziții de grafică italiană și documente istorice la sibiu

Expoziția „Legendele Olimpului” la Muzeul Național Brukenthal: o călătorie prin istoria gravurilor italiene

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu găzduiește o expoziție de gravuri italiene cu teme mitologice, care va fi deschisă publicului până la data de 31 ianuarie 2024.

Expoziția reunește o colecție impresionantă de gravuri realizate de cei mai mari pictori și gravori italieni din secolele al XV-lea până în al XIX-lea. Acestea prezintă o gamă largă de scene și personaje mitologice, de la zei și zeițe la eroi și creaturi fantastice.

Printre artiștii reprezentați în expoziție se numără Carlo Cesio, Domenico Cunego, Giuseppe Sforza Perini, Camillo Tinti, Giovanni Volpato, Giovanni Battista Tiepolo și Giuseppe Rosaspina.

Expoziția este organizată în trei secțiuni. Prima secțiune prezintă o introducere în mitologia greacă și romană. A doua secțiune prezintă gravuri reprezentând scene specifice din mitologie. A treia secțiune prezintă gravuri reprezentând zei și zeițe.

Expoziția „Legendele Olimpului” este o oportunitate de a descoperi frumusețea și diversitatea artei italiene.

„legendele olimpului” și „…skoro damoi!” la muzeul brukenthal. expoziții de grafică italiană și documente istorice la sibiu

Ultima oră

Comentariul meu