greta thunberg arestată la londra într-un protest contra industriei petrolului (video)

Cunoscuta activistă pentru mediu, Greta Thunberg, a fost reținută marți de autoritățile londoneze în timp ce participa la un protest împotriva reuniunii Energy Intelligence Forum (EIF), eveniment pe care protestatarii l-au numit „Oscarurile petrolului”.

YouTube video

Protestul a avut loc în fața prestigiosului hotel Intercontinental de pe Park Lane, locul unde se desfășurase evenimentul controversat. Alături de Thunberg, alți 14 activiști de mediu au fost de asemenea arestați.

Arestarea a avut loc în conformitate cu Legea Ordinii Publice, o legislație promovată de secretara de Interne britanică, Suella Braverman. Această lege este considerată una dintre cele mai restrictive din Europa, stârnind numeroase controverse.

Într-o declarație făcută presei, Thunberg criticase elitele din industria petrolului, afirmând că acestea nu aveau intenția de a face o tranziție spre surse de energie mai curate. „Planul lor era de a continua căutarea distructivă pentru profit”, declarase ea.

Nu este prima dată când Thunberg este arestată în timpul unui protest. În ianuarie, ea a fost reținută în Germania în timp ce protesta împotriva demolării satului Luetzerath pentru a face loc unei mine de cărbune.

Ultima oră

Comentariul meu