explozie devastatoare la un spital din gaza: hamas și israel se acuză reciproc de uciderea a sute de civili
Foto: Twitter

O puternică explozie a zguduit marți un spital din Gaza City, plin de răniți și palestinieni care căutau adăpost, ucigând sute de oameni, a anunțat marți noaptea, Ministerul Sănătății condus de Hamas. Hamas a acuzat un atac aerian israelian, în timp ce armata israeliană a dat vina pe o rachetă rătăcită de alți militanți palestinieni. Cel puțin 500 de oameni au fost uciși, potrivit ministerului citat de agentiile internaționale de presă.

Explozia de la Spitalul al-Ahli a lăsat scene îngrozitoare. Videoclipuri confirmate de Associated Press arătau focul cuprinzând clădirea și curtea spitalului plină de corpuri sfâșiate, multe dintre ele de copii.

Hamas a numit explozia de marți de la spital „un masacru oribil”, spunând că a fost cauzat de un atac israelian. Armata israeliană a dat vina pe Jihadul Islamic, un grup militant palestinian mai mic și mai radical care colaborează adesea cu Hamas.

În timpul zilei de marți, raidurile aeriene au ucis zeci de civili și cel puțin un înalt oficial Hamas în jumătatea sudică a Fâșiei Gaza.

În Gaza City, raidurile aeriene israeliene au lovit și casa principalului oficial politic al Hamas, Ismail Haniyeh, ucigând cel puțin 14 persoane. Haniyeh are baza în Doha, Qatar, dar familia sa locuiește în Gaza City.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a încercat să pună dea vina pe Hamas pentru atacurile de represalii ale Israelului și pentru creșterea numărului de victime civile din Gaza. „Nu numai că vizează și ucide civili cu o sălbăticie fără precedent, dar se ascunde și în spatele civililor”, a spus acesta.

Ultima oră

Comentariul meu