csu sibiu, debutează miercuri în fiba europe cup. mo barro: ”trebuie să obținem victoria”

BC CSU Sibiu începe miercuri, de la ora 18.00, în Sala Transilvania parcursul din FIBA Europe Cup, în disputa cu Caledonia Gladiators (Scoția). 

Echipa de pe malul Cibinului a mai jucat în FIBA Europe Cup în sezonul 2020-2021, când a ajuns până în play-off. Acum, trupa lui Rinkevicius a fost direct calificată în faza grupelor și are ca obiectiv obținerea a 1-2 victorii.

CSU este repartizată în Grupa B a FIBA Europe Cup, alături de Anwil Wloclawek (Polonia), Bilbao Basket (Spania) și Caledonian Gladiators (Marea Britanie). Anwil și Bilbao sunt favorite în grupă. Se califică mai departe prima clasată din fiecare grupă, plus cele mai bune 6 echipe de pe locul 2 din cele 10 grupe.

Galben-albaștrii au parte de un început de stagiune intern excelent, izbutind să câștige toate jocurile oficiale de campionat și cupă disputate până în acest moment.

Pivotul Mouhamed Barro așteaptă cu nerăbdare să ia startul în cupele europene. „Suntem nerăbdători să jucăm. Știm că va fi cu totul diferit, o competiție diferită, jucători diferiți. Trebuie să fim pregătiți și să obținem victoria. Nu știu foarte multe despre adversarii noștri, doar că sunt o echipă atletică, dar îi vom vedem miercuri la meci” a spus senegalezul.

Tomas Rinkevicius: ”Să le oprim individualitățile”

Antrenorul Tomas Rinkevicius spune că este important ca jucătorii săi să blocheze individualitățile scoțienilor.„Ne pregătim cât de bine putem pentru primul nostru meci european. În primul rând a trebuit să ne concentrăm pe recuperare, pentru că în urmă cu câteva zile am jucat un meci greu pe teren propriu. Mă bucur că jucăm primul meci din FIBA Europe Cup în fața propriilor suporteri. Sper că ne vor ajuta să găsim mai multă putere și energie. Aceste lucruri sunt foarte importante pentru echipa noastră. Adversarii noștri sunt foarte puternici individual. Au un lot echilibrat, de la fundași până la pivoți. Sunt puternici, iar cel mai important lucru este să oprim individualitățile”, a declarat antrenorul sibienilor pentru siteul oficial al clubului.

Duelul de miercuri din Sala Transilvania  va începe la ora 18.00 și va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 4. Dacă vor mai fi bilete disponibile, clubul le va scoate la vânzare și la Sala Transilvania de la ora 16.00.

Program CSU Sibiu în FIBA Europe Cup: 

18 octombrie: CSU Sibiu – Caledonian Gladiators

25 octombrie: Bilbao Basket- CSU Sibiu

01 noiembrie: CSU Sibiu – Anwil Wloclawek

08 noiembrie: Caledonian Gladiators – CSU Sibiu

15 noiembrie: CSU Sibiu – Bilbao Basket

22 noiembrie:  Anwil Wloclawek – CSU Sibiu

csu sibiu, debutează miercuri în fiba europe cup. mo barro: ”trebuie să obținem victoria”

Ultima oră

Comentariul meu