cod galben de ceață la sibiu pe dn1 spre făgăraș. alte șase județe vizate.
foto: arhivă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de ceață pentru miercuri dimineață, care afectează mai multe zone din Ardeal, inclusiv județul Sibiu, pe DN1 pe tronsonul Avrig, Porumbacu de Jos, Arpașu de Jos și Cârța. Specialiștii ANM subliniază că, pe lângă ceața densă, există și riscul formării ghețușului în anumite regiuni, scrie Mediafax.

Conform datelor meteorologice, vizibilitatea poate scădea sub 200 de metri în anumite zone, iar în locuri izolate, chiar sub 50 de metri. Această ceață este asociată cu burniță, care, în combinație cu condițiile locale, poate duce la formarea ghețușului.

Zona depresionară a județului Harghita, județul Alba, județul Brașov și județul Sibiu sunt printre cele afectate. În localitățile menționate, avertizarea este valabilă până la ora 10.00, în timp ce în alte părți ale Ardealului, codul galben de ceață va fi valabil până la ora 11.00.

Județul Cluj, județul Sălaj și județul Bistrița-Năsăud sunt, de asemenea, sub avertizare de cod galben de ceață.

Șoferii sunt sfătuiți să fie precauți în trafic și să se adapteze condițiilor meteo, având în vedere scăderea vizibilității și riscul formării ghețușului.

Sursa:

Ultima oră

Comentariul meu