clubul măgura cisnădie, sancționat doar cu avertisment pentru incidentele de la finalul jocului cu scm râmnicu vâlcea

Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal a sancționat miercuri doar cu un avertisment clubul Măgura Cisnădie, după scandalul izbucnit la finalul meciului cu SCM Rm. Vâlcea, când fanii echipei oaspete au fost bruscați și atacați cu spray lacrimogen de Jandarmeria Sibiu.

Clubul Măgura Cisnădie a scăpat mai mult decât ieftin, doar cu un avertisment din partea Federației Române de Handbal, după incidentele reprobabile provocate de Jandarmeria Sibiu la finalul partidei cu SCM Râmnicu Vâlcea, scor 36-36.  Fără nicio justificare, jandarmii sibieni au atacat suporterii echipei vâlcene cu gaze și i-au bruscat imediat după fluierul final al jocului, cea mai afectată fiind o fetiță de doar 8 ani.

Clipurile video cu atacul brutal și fără sens al Jandarmeriei Sibiu de la finalul partidei din 4 octombrie din Sala Măgura au ajuns să fie difuzate de toate televiziunile centrale, dar Federația Română a decis să sancționeze clubul Măgura cu un simplu avertisment pentru nedapatarea măsurilor de siguranță sportivă.

”În legătură cu Raportul suplimentar întocmit de observatorul delegat la jocul de Liga Națională – feminină, dintre CS MĂGURA CISNĂDIEI și SCM RM.VÂLCEA, din data de 04.10.2023, de la Cisnădie, Comisia, analizând documentele prezentate, stabilește:
-sancționarea clubului CS MĂGURA CISNĂDIEI, cu AVERTISMENT, pentru neadaptarea măsurilor de siguranță sau precauție sportivă, în conformitate cu art. 67.1 lit. a) coroborat cu art 67.2 din Regulamentul Disciplinar al FRH pentru sezonul competițional 2023 – 2024” se arată în comunicat oficial postat miercuri pe siteul oficial al Federației Române de Handbal.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu a anunțat că a început cercetarea disciplinară a jandarmilor vinovați de incidentele produse miercuri în Sala Măgura, la meciul de handbal feminin Cisnădie – Vâlcea, scor 36-36.

Conducerea Jandarmeriei Sibiu a emis și un comunicat de presă, în care recunoaște că vina aparține jandarmilor, care au acționat abuziv, au bruscat fanii vâlceni și i-au atacat cu spary lacrimogen. Nu a anunțat însă dacă a luat și vreo măsură cu jandarmii vinovați.
Suporterii vâlceni au anunțat însă că vor deschide o acțiune în instanță pe penal împotriva jandarmilor vinovați, pentru a se face dreptate în acest caz.
clubul măgura cisnădie, sancționat doar cu avertisment pentru incidentele de la finalul jocului cu scm râmnicu vâlcea

Ultima oră

Comentariul meu