atac cu cocktailuri molotov la o sinagogă din berlin (video)

O sinagogă din cartierul Mitte din Berlin a fost atacată cu cocktailuri Molotov miercuri dimineața, în contextul creșterii incidentelor antisemite din capitala Germaniei, în urma escaladării violente din Orientul Mijlociu.

Comunitatea Kahal Adass Jisroel a declarat că sinagoga a fost atacată cu două dispozitive incendiare, care au provocat pagube minore. Poliția a confirmat incidentul și a deschis o anchetă.

Pe platforma X, anterior cunoscută ca Twitter, comunitatea a postat imagini video cu polițiști care investigau locul din fața sinagogii, scrie DcNews.

https://twitter.com/KAJ_Berlin/status/1714529147031093661?s=20

Sinagoga Kahal Adass Jisroel din cartierul Mitte din Berlin a fost atacată cu cocktailuri Molotov miercuri dimineața, în contextul creșterii incidentelor antisemite din capitala Germaniei, în urma escaladării violente din Orientul Mijlociu.

Comunitatea a declarat că două dispozitive incendiare au fost aruncate de pe stradă, provocând pagube minore. Poliția a confirmat incidentul și a deschis o anchetă.

Incidentul a avut loc după ce mai multe clădiri din Berlin în care locuiesc evrei au avut steaua lui David pictată pe uși și pereți, iar steagurile israeliene care erau arborate ca semn de solidaritate în fața primăriilor din întreaga țară au fost smulse și incendiate.

Poliția a declarat, de asemenea, că au avut loc incidente în timpul nopții între imigranți musulmani și poliție în cartierele Neukoelln și Kreuzberg ale orașului, precum și în fața monumentului emblematic al Berlinului, Poarta Brandenburg, unde mai mulți polițiști au fost răniți.

În urma atacului brutal al Hamas asupra Israelului la data de 7 octombrie și a războiului ulterior din Fâșia Gaza, poliția a sporit măsurile de securitate pentru instituțiile evreiești din Berlin și din Germania.

Ultima oră

Comentariul meu