sibiul a purtat noroc naționalei de tineret. românia a învins finlanda în ultimul minut de prelungiri (video foto)

Stadionul Municipal din Sibiu a purtat marți noroc naționalei de tineret, care a câștigat la ultima fază din prelungiri disputa cu Finlanda, scor 1-0, în preliminariile Campionatului European de Tineret din Slovacia 2025. 

După ce a jucat două amicale la Sibiu, primul meci oficial pentru România U 21 a adus marți o victorie importantă, contra Finlandei, scor 1-0.

Circa 7.700 de spectatori au venit marți pe Stadionul Municipal din Sibiu, pentru a susține echipa națională de tineret în campania de calificare la Europeanul U 21 din Slovacia. Printre ei, spectator de lux, președintele Federației, Răzvan Burleanu.

sibiul a purtat noroc naționalei de tineret. românia a învins finlanda în ultimul minut de prelungiri (video foto)

După ce a pierdut primul meci, în Albania, naționala lui Daniel Pancu era obligată să câștige și cu Finlanda, pentru a rămâne în cursa pentru locurile 1-2.  Doar prima clasată din grupă, alături de cele mai bune echipe clasate pe locurile 2 în grupele preliminarii se califică direct. Celelalte șase echipe situate pe locurile 2 vor da baraj între ele pentru calificare la turneul final Euro 2025 din Slovacia.

România a avut o șansă imensă în minutul 11, când Tavi Popescu a profitat de o deviere cu capul pe spate a lui Grameni, însă a șutat slab din 6 metri și a trimis pe lângă bară. Apoi, în minutul 19, Octavian Popescu îl servește pe Baiaram cu o pasă bună, însă acesta din urmă ratează și irosește o ocazie importantă.  România a fost echipa mai bună în prima repriză, însă nu a mai avut ocazii în prima parte,  în timp ce Finlanda nu a trimis niciun șut pe spațiul porții apărate de Sava.

Nici în prima parte a părții secunde, ”tricolorii” mici nu reușesc să pună probleme în atac, în timp ce nordicii se apără bine. Portarul României, Sava are ceva emoții în minutul 51, la o lovitură de cap a unui finlandez. Abia în minutul 66, L. Munteanu trage bine de la 22 metri, de puțin pe lângă poartă.

Selecționerul Daniel Pancu a făcut schimbări post de post și nu a riscat o formulă mai ofensivă. Din minutul 77, finlandezii rămân în inferioritate, după ce fundașul Koski primește al doilea cartonaș galben pentru un fault la R. Ilie. Imediat, Rareș Ilie ia o acțiune pe cont propriu, driblează bine dar preferă un șut în locul unei pase decisive.

 

România forțează pe final, atacă în valuri, dar nu are luciditate în careul advers. Pe final, arbitrul nu vede un penalty, după un henț făcut de un finlandez în careu. Apoi, în primul minut de prelungire, Corbu trage slab din 13 metri, în brațele portarului finlandez. Finlandezii au tras de timp, au fost arțăgoși, au provocat și soarta i-a pedepsit chiar la ultima fază a jocului.

În al șaptea minut de prelungire, Rareș Ilie centrează perfect din corner și fundașul central Matei Ilie pune capul pentru trei puncte imense. Golul aduce bucurie imensă în tabără tricoloră și jucătorii de rezervă intră pe teren pentru a sărbători. Imediat după reușita lui Matei Ilie, selecționerul Daniel Pancu s-a exteriorizat la marginea terenului. Mai întâi s-a dezbrăcat de geacă, iar apoi s-a închinat cu privirea ațintită spre teren.

sibiul a purtat noroc naționalei de tineret. românia a învins finlanda în ultimul minut de prelungiri (video foto)

România câștigă chinuit, dar are șase puncte din trei jocuri, urcă pe locul 3 în Grupa E și rămâne cu șanse reale în lupta pentru a merge la Euro 2025.  O altă veste bună a venit din Armenia, acolo unde ultima clasată a reușit un 0-0 în disputa cu liderul Elveția.

România U21: Sava – Pantea, Ignat, M. Ilie, Amzăr – Corbu, Vulturar, Grameni (Burnete 85) – Baiaram (Mazilu 55),  L. Munteanu, Oct. Popescu (R. Ilie 72). Selecționer: Daniel Pancu

sibiul a purtat noroc naționalei de tineret. românia a învins finlanda în ultimul minut de prelungiri (video foto)

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu