primăria din porumbacu de jos caută o firmă care să modernizeze șase străzi. vechiul constructor i-a dat țeapă 
Sursa: Google Maps

Mai multe străzi din Porumbacu de Jos urmează să fie reabilitate, iar primăria caută acum o firmă care să execute lucrările. 

În vara anului 2018, primăria din Porumbacu de Jos semna un contract de execuție a unor lucrări, pe mai multe străzi din localitate, în valoare de peste 3,6 milioane de lei fără TVA. Firma care a câștigat atunci contractul a fost SC DUAL DISTRICON SRL. Termenul de execuție inițial al contractului a fost stabilit la 20 de luni calendaristice și ulterior prelungit cu încă 20 de luni, până la data de 24 noiembrie 2021. În urma mai multor note de constatare din șantier, proiectantului i s-a adus la cunoștință faptul că proiectul tehnic a fost modificat. Ulterior, în 1 noiembrie 2021, constructorului i s-a solicitat să execute obligațiile prevăzute în contract și să țină cont de graficul de execuție asumat. Dar, până la data de expirare a contractului, și anume 24 noiembrie 2021, nu au fost realizate toate lucrările de construcție și nici nu au fost prezentate garanțiile prelungite. Din acest motiv, primăria a notificat constructorul privind rezilierea contractului. 

Astfel, în perioada 2018-2020, în baza contractului cu firma SC DUAL DISTRICON SRL, au fost executate o serie de lucrări, însă nu au fost finalizate. Stadiul fizic de execuție este de 75% – 80%. 

În luna mai 2022, primăria a solicitat o expertiză tehnică post execuție, în baza căreia a fost elaborat un proiect tehnic nou pentru restul lucrărilor rămase de executat. Prin noul proiect sunt propuse „lucrări de refacere a unor tronsoane executate neconform, finalizare elemente de scurgere a apelor, finalizare saltea gabioane, ridicare la cotă capace rețea canalizare menjeră, platforme de întâlnire, marcare rutiere și semnalizare rutieră”, se arată în caietul de sarcini. 

Străzile pe care trebuie continuate lucrările sunt: Gării, Școlii, Șantierului, Suseni (TR1), Suseni (TR2) și strada Principală din Sărata. Pe străzile enumerate, cu excepția străzii Principale din Sărata, este nevoie să fie reabilitat inclusiv carosabilul. Suprafața totală pe care se vor face reparații este de peste 2 kilometri. 

Primăria din Porumbacu de Jos caută acum o firmă serioasă care să execute lucrările și să aducă străzile la standardele menționate în caietul de sarcini. Valoarea estimată a contractului este de 2.130.680,03 lei. Străzile ar trebui să fie modernizate în 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Investiția va avea o garanție de minim 36 de luni. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu