mințile geniale de la echipa de robotică a colegiului brukenthal. „vrem să promovăm un domeniu de viitor”

Mai mulți elevi sibieni de la Colegiul Național Brukenthal, care împărtășesc aceeași pasiune pentru robotică, sunt membri ai Gear Maniacs – Brukenthal Robotics Team. Timpul este primul inamic al elevilor, dar cu pasiune, dedicare și seriozitate reușesc să ducă la bun sfârșit proiecte de robotică de excepție, care de multe ori le-au adus și premii.

Povestea echipei de robotică a Colegiului Național Brukenthal a început în anul 2018, dintr-o curiozitatea a elevilor de a-și aprofunda cunoștințele în matematică și informatică. Pentru că o mare parte din prima generație a echipei Gear Maniacs – Brukenthal Robotics a absolvit, noi recruți se pregătesc pentru concursurile viitoare. Elevii din clasele a IX-a, a X-a, a XXI-a și a XII-a își împărtășesc cunoștințele despre robotică, se împrietenesc și participă la concursuri importante de robotică precum FIRST Tech Challenge.

„Anul acesta am reușit să recrutăm 50 de elevi. Principalul scop al echipei este să transmitem cunoștințele legate de robotică ca să promovăm domeniul, fiind unul de viitor. Elevii pot aprofunda cunoștințe care le vor fi de mare folos la facultate. Este un fel de a ne distra, de a colabora și de a ne face prieteni noi”, spune Denisa Muntean, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național Brukenthal.

mințile geniale de la echipa de robotică a colegiului brukenthal. „vrem să promovăm un domeniu de viitor”

„Trebuie o organizare strictă a timpului”

Elevii de la Gear Maniacs – Brukenthal Robotics Team încearcă să își dedice timpul în mod egal școlii și pasiunii pentru robotică. Denisa spune că elevii de la Brukenthal își dedică zilnic  aproximativ două ore pentru robotică. De asemenea, elevii se întâlnesc și în weekend-uri să lucreze la proiecte de robotică, mai ales când se pregătesc pentru o competiție în domeniu.

„În principiu încercăm să muncim constant, în fiecare zi. Noi participăm la FIRST Tech Challenge Romania, iar echipa se formează înainte de competiție și este alcătuită din maxim 15 membri, dar pe lângă aceștia pot fi și voluntari. Etapa regională a concursului se desfășoară în februarie, etapa națională va avea loc în martie și în aprilie sau mai va fi etapa internațională. Până atunci avem timp de pregătire, să ne perfecționăm robotul, mai exact partea de construcție, programarea și aspectul lui. Noi mai trebuie să facem și un caiet tehnic în care documentăm tot parcursul echipei, precum evenimente, prototipuri ale robotului, eficiența codului”, povestește Denisa.

mințile geniale de la echipa de robotică a colegiului brukenthal. „vrem să promovăm un domeniu de viitor”

Elevii de la Gear Maniacs – Brukenthal Robotics Team au participat la mai multe concursuri de robotică și de multe ori s-au întors cu premii acasă. Anul trecut au obținut locul II la Design Award, la etapa regionala a concursului FIRST Tech Challenge.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu