Mădălina Scutelnicu, avocat în Baroul Sibiu, a fost selectată ca expert pentru un proiect nou lansat de World Justice Project (WJP). Proiectul are ca obiectiv evaluarea aderării la principiile statului de drept în 110 regiuni subnaționale din statele membre ale Uniunii Europene.

World Justice Project, o organizație independentă cu sprijinul Comisiei Europene, intenționează să utilizeze o metodologie de cercetare deja aplicată în peste 140 de țări. Metodologia va fi adaptată pentru a se focaliza pe nivelul subnațional în UE, cu scopul de a identifica punctele forte și slabe în materie de justiție, guvernanță și stat de drept.

În cadrul acestui proiect, ce va fi desfășurat în perioada 2023-2024, avocata Mădălina Scutelnicu va contribui la colectarea și analiza datelor pentru cele 110 subregiuni ale celor 27 de state membre UE.

“Am fost contactată de World Justice Project in luna august, ca potential expert reprezentativ pentru Romania, iar astazi am fost anunțată că fac parte din proiect. Este onorant, pentru mine”, a declarat Mădălina Scutelnicu, avocat în Baroul Sibiu, referitor la selectarea ca expert World Justice Project.

Este de menționat că WJP a lansat în 2022 “WJP Rule of Law Index“, care a evaluat statul de drept în 140 de țări și jurisdicții, folosind date provenite de la peste 150.000 de subiecte și 3.600 de anchete ale experților independenți. Rolul avocatei Mădălina Scutelnicu va fi de a contribui la acest proiect, alături de alți experți, pentru evaluarea stării de drept la nivel național în Uniunea Europeană.

mădălina scutelnicu, avocat în baroul sibiu, selectată ca expert al world justice project
Mădălina Scutelnicu, avocat Baroul Sibiu

Mădălina Scutelnicu și „Doamna cu pantofi albaștri”

Mădălina Scutelnicu, avocat în Baroul Sibiu, este inițiator și promotor al Camerelor speciale pentru audierea copiilor în instanțele de judecată și a fondat site-ul www.pantofiialbastri.ro inspirat de propria ei povestire „Doamna cu pantofi albaștri”, care a avut un impact profund asupra modului în care justiția românească abordează cazurile cu minori. Această povestire, care relatează interacțiunea cu judecătoarea Camelia Folea, a determinat schimbări semnificative în cadrul sistemului judiciar, îmbunătățind relația dintre judecători și copiii audiați.

Ultima oră

Comentariul meu