contestatul film despre arsenie boca, aplaudat la sibiu. regizorul felicitat de părintele streza din răşinari care l-a cunoscut (video)

Documentarul “Arsenie. Viaţa de apoi” a fost difuzat marţi seara, la Sibiu, în cadrul Festivalului Astra Film, cu sala plină, fiind vândute toate biletele şi mai mult de atât a fost primit cu aplauze de public. Contestat de Arhiepiscopia Sibiului, care ceruse interzicerea filmului, documentarul a fost lăudat chiar şi de un preot creştin ortodox, Zian Streza din Răşinari, unul dintre cei care l-au cunoscut pe părintele Arsenie Boca. 

Preotul din Răşinari, Zian Streza, către regizorul Alexandru Solomon: “Eu te felicit!”

“Am primit un microfon. Eu te felicit! Sunt Zian Streza preot doctorand, nu mi-am luat doctoratul”, i-a spus preotul sibian, care l-a cunoscut pe Arsenie Boca, regizorului Alexandru Solomon, aspru criticat de Arhiepiscopia Sibiului.

Preotul Zian Streza a ţinut să remarce “câteva scene în care părintele Arsenie râde în sală odată cu noi, mai ales că sunteţi foarte mulţi tineri.”

Deşi nu a venit îmbrăcat în haina preoţească, preotul sibian a surprins prin prezenţa sa şi cele afirmate, pe aceia care au crezut că niciun preot nu va vedea la Sibiu, contestatul documentar, despre Arsenie Boca, părintele de la Prislop, propus de Mitropolia Ardealului ca să fie canonizat.

“Nu sunt îmbrăcat în robă ca să nu fiu caterisit”, a spus preotul Zian Streza.

Majoritatea spectatorilor prezenţi la proiecţia filmului de la Sibiu, i-au lăudat pe realizatorii acestui documentar şi au pus întrebări legate de modul de realizarea a lui.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu