Bolnavii de cancer protestează în fața Guvernului: "Peste 150 de vieți pierdute în fiecare zi"
foto Vremeanoua.ro

Bolnavii de cancer protestează în fața Guvernului pentru a cere implementarea Planului Național de Combatere a Cancerului. 153 de saci simbolizând cadavrele persoanelor care mor zilnic de cancer vor fi aduși în fața Guvernului, marți, începând cu ora 11:30.

Pacienții oncologici și aparținătorii lor protestează împotriva întârzierii implementării Planului Național de Combatere a Cancerului, care ar permite pacienților oncologici tratamente moderne.Planul a fost aprobat în Parlament în iunie 2022, dar nu a fost încă pus în aplicare.

„Vino și tu, marți, pe 17 octombrie, la protestul de la Guvern. Hai să cerem deblocarea Planului Național de Combatere a Cancerului! Planul care ar permite pacienților oncologici tratamente moderne nu e funcțional. Prim-ministrul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu-și respectă propriul termen stabilit pentru publicarea normelor care ar debloca planul. Am decis, împreună cu membrii Declic, să organizăm un protest cu impact puternic, menit să-i sensibilizeze pe acești doi politicieni și să-i trezească la realitate. Vom aduce în Piața Victoriei, chiar sub geamul Guvernului, 153 de saci simbolizând cadavrele celor care mor zilnic de cancer în România. Vom avea și pancarte cu mesaje pentru politicieni. Hai și tu să ții o pancartă!”, este mesajul organizatorilor protestului, transmite HotNews.

În luna iulie, bolnavii de cancer au protestat și în fața Ministerului Sănătății, din același motiv – neaplicarea, de către autorități, a Planului Național de Combatere a Cancerului, aprobat de Parlament și promulgat de președintele Klaus Iohannis la finalul anului 2022.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică