autorul atacului din bruxelles, împușcat de poliție (video)

Polițiștii belgieni au arestat un bărbat despre care cred că este teroristul care luni seara a deschis focul în centrul orașului Bruxelles omorând doi oameni.

Ministrul belgian de Interne a anunțat că suspectul a fost împușcat. El a fost arestat și a fost transportat la terapie intensivă, potrivit TF1, transmite Mediafax. Ulterior, presa locală a anunțat că suspectul a murit la spital. Informația nu a fost confirmată în mod oficial de autorități. Este vorba despre un tunisian în vârstă de 45 de ani, care a fost împușcat într-o cafenea marți seara.

În timpul nopții, în locurile percheziționate de polițiști și într-un parc din împrejurimi au fost găsite mai multe arme.

Și Parchetul federal belgian a anunțat că există o „prezumție puternică” că individul „neutralizat” în această dimineață la Schaerbeeck ar fi într-adevăr autorul atacului comis luni seară. Parchetul a mai spus că atunci când bărbatul a fost neutralizat a fost găsită o armă similară cu cea folosită în atac.

Belgia a ridicat nivelul de alertă la patru, nivelul maxim, în urma focurilor de armă din centrul Bruxellesului, în urma cărora cel puțin două persoane au murit.

Într-o înregistrare video difuzată pe internet, atacatorul și-a revendicat afilierea la Statul Islamic și s-a lăudat că îi va ucide pe necredincioși. În discursul său foarte violent în limba arabă, teroristul spune că a împușcat două persoane pentru „a-i răzbuna pe musulmani și că trăim și murim pentru religia noastră”. Acest lucru a fost relatat de site-ul belgian Sudinfo, care afirmă că pe lângă cei doi morți au fost și răniți.

Victimele atacului din Bruxelles sunt doi suedezi, fani ai naționalei Suediei, care luni seara juca un meci de fotbal cu Belgia.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu