stradă din cartierul tineretului, adusă la standarde civilizate. se modernizează în sfârșit

O stradă de pământ din cartierul Tineretului din municipiul Sibiu va fi modernizată. Primăria a lansat o licitație publică pentru a găsi o firmă care să execute lucrările. 

În primăvara anului 2022, consilierii locali au aprobat reabilitarea completă și modernizarea străzii Atena din cartierul Tineretului. Recent, municipalitatea a lansat o licitație pentru a găsi o firmă care să execute lucrările. 

Actualmente stradă de pământ, aceasta urmează să fie aduse la standarde civilizate. „Starea tehnică a amplasamentului nu corespunde exigențelor pentru desfășurarea în condiții de siguranță și confort a traficului rutier și pietonal și nici celor de mediu (generează praf și noroi, favorizează producerea zgomotului și a poluării cu noxe emanate de autovehicule datorită accelerărilor și frânărilor repetate și frecvente, favorizează poluare apelor subterane și de suprafață)”, se arată în caietul de sarcini. 

Strada va fi modernizată pe o lungime de aproximativ 301 metri și va avea o lățime de 6 metri. Va fi amenajat și un trotuar, cu lățimea de 1,50 metri și lungimea de 630 metri. „Trotuarele vor fi prevăzute cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, atât în dreptul trecerilor de pietoni, cât și în zona obiectivelor social-economice importante”, se arată în caietul de sarcini. 

Odată cu modernizarea străzii Atena, se va amenaja și intersecția cu străzile Tomis-Londra, pe o lungime de circa 30 de metri. 

Lucrările au în vedere și înlocuirea canalizării pluviale și a celei menajere. Iluminatul public va fi asigurat de stâlpi de electricitate care vor fi echipați cu becuri LED. Constructorul va lucra și la un podeț ce va asigura continuitatea scurgerii apelor din canalul de pământ existent către pârâul Rossbach.

Valoarea investiției este estimată la 1.320.720,93 lei fără TVA. Durata contractului este de 7 luni, din care 5 luni pentru execuția lucrărilor. 

Ultima oră

Comentariul meu