centura mediașului a primit avizul cnair. roman: “o veste pe care o așteptam de peste 30 de ani”

Varianta Ocolitoare a Municipiului Mediaș a primit avizul CNAIR. Centura va costa peste un miliard de lei și va avea o lungime de peste 8,7 kilometri. Traseul va cuprinde pasaje, poduri, viaducte, pasarele, o intersecție giratoriu suspendată, două noduri rutiere și un sens giratoriu la nivel.

Consilierii locali ai municipiului Mediaș au votat, în ședința extraordinară de la începutul lunii septembrie, completarea proiectului Variantei Ocolitoare a Mediașului și a indicatorilor tehnico-economici. Documentația a fost analizată ulterior în cadrul ședinței CNAIR din data de 28 septembrie și a primit avizul necesar. 

Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor a aprobat includerea Variantei Ocolitoare a Municipiului Mediaș în lista de proiecte finanțate în cadrul POIM 2014-2020. Obiectivul este inclus în cadrul Master Planului General de Transport al României revizuit prin Planul Investițional aprobat prin H.G. nr. 1312/2021.

Am primit astăzi o veste foarte bună pentru orașul nostru și anume, aceea că în cadrul ședinței Consiliului Tehnico-Economic al C.N.A.I.R-S.A a fost emis AVIZUL pentru Varianta Ocolitoare a municipiului Mediaș, pe DN 14. Este practic o veste pe care noi toți cei care locuim în nordul județului Sibiu o așteptăm de peste 30 de ani. Îmi exprim speranța că, până la finalul acestui an, vom parcurge toate etapele care mai trebuie urmate pentru ca acest proiect să fie scos la licitație publică”, a spus primarul Gheorghe Roman.

Traseul variantei ocolitoare Mediaș

Obiectivul centurii este să decongestioneze traficul în municipiul Mediaș, dar și să reducă timpii de călătorie. Traseul variantei de ocolire a municipiului Mediaș are o lungime liniară de 8769,49 metri, și va cuprinde pasaje, poduri, viaducte, pasarele, o intersecție giratorie suspendată, două noduri rutiere și o intersecție giratorie la nivel.

Întregul traseu al variantei ocolitoare începe din drumul național DN 14 din sensul giratoriu existent, traversează calea ferată CF 300 și strada Rora Mare, ocolește stația de epurare ape uzate a orașului peste canalul Ighiș și râul Târnava Mare. În continuare, traversează strada Titus Andronic și aleea pietonală din cartierul Gura Câmpului, intersectându-se cu DN 14A (strada Baznei) printr-o girație suspendată, după care urmează cursul râului Târnava Mare, traversat cu pod la km 6+140. Urmează apoi traversarea căii ferate CF300 și se intersectează cu drumul DN 14, la intersecție cu drumul Buzdului.

Valoarea totală a întregului obiectiv de investiții este de 1.152.221.436,15 lei. Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 30 de luni. 

Ultima oră

Comentariul meu