Astra Film Festival împlinește 30 de ani cu o selecție impresionantă de filme documentare
Astra Film Festival 2022 Foto: AFF Anca Nicolae

Astra Film Festival împlinește anul acesta 30 de ani. Evenimentul este organizat de Fundația Astra Film și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2023.

În selecția oficială a acestei ediții se află peste 130 de producții din mai mult de 40 de țări, care vor fi prezentate în cele patru secțiuni competiționale și într-o serie de programe speciale, în 15 spații de eveniment. Unsprezece dintre producții, realizate de autori consacrați, nume de prestigiu ale filmului documentar românesc, precum și de regizori din noul val, se află în cursa finală pentru premiile Competiției România. Alte premii importante vor fi acordate celor mai bune filme din competițiile „Voci emergente ale filmului european”, „Centrală și Est-Europeană” și „DocSchool” (film studențesc).

Publicul cinefil va putea urmări o mare varietate de filme: de la incursiuni în biografia președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, la universul păstorilor, de la problemele sistemului de educație din Germania la lumea hoților de buzunare, de la biografii neromanțate ale unor vieți exemplare sau poveștile unor oameni simpli. Programul complet, detalii și bilete sunt disponibile pe site-ul festivalului: https://www.astrafilm.ro/ro/2023/program-orar.

În centrul orașului vor fi instalate două cinematografe tip dome, în Piața Mare, și o instalație imersivă Infinity Mirror Room, în sala expozițională a Primăriei Sibiu. Programul special AFF New Media este dedicat spectatorilor de toate vârstele, care își doresc să trăiască experiența spectaculoasă a cinematografiei digitale – Concept Art, Augmented Reality. Prin îmbinarea artei cu tehnologia, privitorul se poate bucura de o experiență unică, devenind parte a lumii artistice pe care este invitat să o observe.

Astra Film Junior, program complex de educație prin film documentar, invită copiii și adolescenții, în perioada 16-22 octombrie, la o selecție de pelicule ce vor fi proiectate atât în săli de cinema, cât și în full-dome cinema 360. Programul de proiecții este gândit pentru trei categorii de vârstă, 6+, 11+ și 15+ și le oferă tinerilor spectatori ocazia de a cunoaște un alt fel de cinema. Lista completă a filmelor AF Junior: http://www.astrafilm.ro/2023/astra-film-junior.

Ultima oră

Comentariul meu