primarul din cisnădie, acuzat că a transformat primăria „în clanul său personal”. barna: „în arhitecților doar cimentul e nou, în rest e ca în cuba”
foto: arhivă

Dan Barna îl acuză pe primarul orașului Cisnădie că a transformat primăria în „clanul său personal” și spune că Arhitecților este un cartier construit fără coerență și cu aspect de ghetou. 

Vicepreședintele USR și deputat de Sibiu, Dan Barna, l-a acuzat, în cadrul emisiunii „Ora de Politică”, pe primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja, că a transformat instituția în „clanul său personal”.  

„Situația de la Cisnădie este o reflectare cumva a proverbului dacă semeni vânt, culegi furtună. Avem acolo un primar care a transformat primăria și serviciile acesteia în clanul său personal. Și sunt foarte atent la cuvinte. Exact asta  e realitatea. Și din momentul în care USR este prezent în Consiliul local, este surprins că nu mai poate să mătrășească toate actele administrative în interesul acelei mafii imobiliare, cunoscută de altfel și în Șelimbăr și în Cisnădie, și nu doar în județul Sibiu. Sunt multe multe municipii mari care au astfel de localități satelit, dormitoare, să le spunem așa, în care lucrurile sunt exact pe același mecanism în care o grămadă de PUZ-uri sunt folosite ca sursă de vagă legalitate, ca să fiu elegantă, să nu spun ca elemente de corupție. Am văzut că în alte localități DNA a început să se descopere lucrurile acestea”, a spus Dan Barna.

Vicepreședintele USR a adăugat că Arhitecților ar fi putut fi un cartier-model, însă din cauza dezvoltării incoerente, este doar un exemplu de rele practici. „Ce se întâmplă acolo (n.r.: în Cisnădie), se întâmplă o îndoire pe genunchi a cadrului legislativ care face să avem situație cum e cea din Cartierul Arhitecților, care este un cartier cu care nu te poți mândri la nimic. E nou, în sensul că este cimentul nou, dar în rest este făcut ca și cum ar fi în Cuba, adică clădiri de toate mărimile, în toate formele. Nicio sistematizare coerentă, o perspectivă de ghetoizare a unei zone care trebuia să fie un model de dezvoltare urbană pentru Sibiu. E un exemplu excelent de rele practici, spre rușinea noastră”, a spus Dan Barna. 

primarul din cisnădie, acuzat că a transformat primăria „în clanul său personal”. barna: „în arhitecților doar cimentul e nou, în rest e ca în cuba”

La alegerile locale de anul viitor, USR va avea un candidat la Primăria Cisnădie. „Vom avea candidat și vom fi foarte, foarte vocali în această campanie legată tocmai de faptul că aceste familii care locuiesc, care s-au mutat acolo, merită un standard de dezvoltare și civilizație urbană de 2023, nu de anii 50-60, ca acolo sunt construcții făcute ca în comunismul sovietic. Lucrul ăsta nu poate să rămână, să ridicăm din umeri și să zicem asta e, e un clan mafiot care a confiscat primăria și asta e, ne uităm la stele. Evident că vom veni cu soluții oneste și decente și profesioniste și sper ca acea comunitate, comunitatea din Cisnădie, comunitatea din Șelimbăr și alte comunități din jurul Sibiului aflate în astfel de situații, să înțeleagă că lucrurile nu mai pot continua așa. Că de fapt despre asta vorbim”, a spus Dan Barna la „Ora de Politică”. 

Ultima oră

Participă la discuție

6 Commentarii

  1. Retorica plina de acuze si jigniri pe care dl. Barna o foloseste, dau masura nivelului la care a ajuns. Nu este sigur daca anii petrecuti in politica dâmbovițeană l-au ridicat sau l-au coborât la nivelul acesta de exprimare, dar nici nu mai conteaza. Ce e sigur este ca, nivelul de cunoastere a realitatii este redus iar intelegerea a ceea ce se intampla in jurul dansului, este eronata. Sa ma explic.
    Pe langa jignirile directe facute autoritatii locale, dansul jigneste, indirect si inconstient tocmai locuitorii Cartierului Arhitectilor.
    Cand afirmi ca acesta este un ghetou, de fapt afirmi ca cei care au cumparat proprietati acolo, sunt niste boschetari, oameni de nimic, incapabili sa isi determine singuri viitorul.
    Gresit domnule Barna. Nimic mai fals!
    Oamenii au dat bani grei pe acele proprietati, au decis singuri, nu i-a marginalizat societatea acolo.
    Ca e un mare neadevar, se vede de la o posta.
    Ar dori America ca ghetourile ei sa arate asa!

    Nu am facut altceva decât sa reproduc aici o parte din reactiile catorva locuitori din cartier care s-au simtit profund jigniti de articolul liderului ( marginalizat) al USR.
    Asadar, dle Barna,
    ce sa zic, eu unul, va credeam mai serios.
    Dar, pentru ca am vazut reactiile cetatenilor jigniti, va recomand sa o țineti tot asa!

  2. Vechii comuniști rămași în funcții înalte și cetățenii naivi care îi votează la 4 ani. Omul ăsta are o vârstă și destui bani ca să se retragă și să lase locul altora care au ceva de spus.

  3. Doar acum ați observat?Gunoiul asta își bate joc te tot orasul;panarama de fiica sa e manager general la Spitalul Cisnadie..ce coincidenta;25000 salariu,orașul distrus de ani de zile,Cisnadioara fara apa și canalizare iar el face fântâni arteziene,centre spa și hotel în interes personal plus milioane de euro pt echipa de handbal de unde suge cât vrea el,asfalt turnat cu caloriferul…și multe altele,cotizant fruntaș la guvern se pare ,altfel nu se explica cum de nu e la cursurile de zi la facultatea din Aiud

  4. Acest individ penibil și insipid, fără nici un viitor politic, are maxim 2 neuroni dacă spune că Arhitecților seamănă cu un ghetou. Ia sa meargă luzerul ăsta să vadă blocurile de la Lacul lui Binder.