plopi tăiați pe malul cibinului, lângă libertatea. primăria: „prezentau pericol de cădere” 
Sursa foto: Facebook/Vlad Părău

Muncitorii care se ocupă de extindere drumului pe strada Viitorului au tăiat 17 plopi, săptămâna trecută pe malul Cibinului, lângă fostele clădiri Libertatea. Reprezentanții Primăriei Sibiu susțin că plopii erau bătrâni și reprezentau un pericol. În urma tăierii arborilor, peisajul a rămas unul dezolant.

Sibienii au observat imediat că plopii au fost tăiați și au postat pe paginile personale de facebook. „Sibiu, oraşul „verde”, se descotorosește în continuare de copaci…”, scrie, Vlad într-o postare.

plopi tăiați pe malul cibinului, lângă libertatea. primăria: „prezentau pericol de cădere” 
Sursa foto: Facebook/Vlad Părău

Primăria Sibiu susține că tăierea celor 17 plopi a fost necesară din motive de siguranță, dar și pentru că lucrărilor de extindere a drumului pe strada Viitorului. „În contextul lucrărilor de extindere a drumului pe str. Viitorului, tronsonul dintre str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță, a fost necesară recoltarea unui număr de 17 plopi, aceștia având un grad ridicat de îmbătrânire și o stare avansată de degradare, prezentând astfel pericol de cădere, inclusiv din cauza înălțimii foarte mari a acestora. Mai mult, în contextul extinderii drumului și a devierii rețelelor de apă și gaz, terenul în care stau rădăcinile arborilor a fost destabilizat, ceea ce crește gradul de pericol. Precizăm că recoltarea s-a efectuat după avizarea de către Ocolul Silvic Sibiu”, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

plopi tăiați pe malul cibinului, lângă libertatea. primăria: „prezentau pericol de cădere”  plopi tăiați pe malul cibinului, lângă libertatea. primăria: „prezentau pericol de cădere” 

Reprezentanții municipalității susțin că plopii tăiați vor fi înlocuiți cu sălcii. „În locul acestor arbori urmează a se planta sălcii pe toată lungimea tronsonului, specie mai potrivită pentru mediul urban. Astfel, se asigură coerența în amenajarea peisagistică, dat fiind faptul că pe restul malurilor există și au fost plantate tot sălcii în cadrul proiectului de amenajare a pistei pentru biciclete”, au spus reprezentanții primăriei.

 

Ultima oră

Comentariul meu