Contre între săteni și Primar la Porumbacu de Sus din cauza unor pubele de gunoi. „Le-au pus la poarta noastră. Ne omoară urșii”
Sursa foto: Cherry on The World

Mai mulți locuitori din Porumbacu de Sus sunt nemulțumiți de faptul că pubelele au fost mutate la ieșirea din satul de vacanță, foarte aproape de pădure. Familiile care au case de vacanță în zonă spun că le este teamă să iasă din casă din cauza urșilor, care sunt atrași de deșeurile aruncate.

Pentru că locul anterior de depozitare a gunoiului în satul de vacanță devenise „o atracție” pentru urși, primarul comunei, Georgeta Poșa a decis să mute spațiul de depozitare a deșeurilor pe spațiul public, tot în zona turistică unde va fi împrejmuit cu gard normal, dar și electric, cu o poartă pe care fiecare ar trebui să o închidă după ce aruncă deșeurile. (DETALII AICI)

Cu toate acestea mai multe familii nu sunt de acord cu această schimbare, considerând că fiind amplasate foarte aproape de pădure, europubelele vor atrage mai mulți urși. „Este vorba despre Valea Porumbacului de Sus, la satul de vacanță. Zona de pubele era amplasată în mijlocul satului și era în permanență un focar de infecție, era plin de urși la containere. Doamna primar a luat decizia, la presiunea unor oameni de acolo, să mute pubelele în plină pădure. Nu mai putem merge acolo, ne omoară urșii și e focar de infecție și șobolani. Le-a amplasat la cinci metri de poarta noastră și la cinci metri  la bazinele care captează apă în Porumbacu de Sus și Porumbacu de Jos. Vreau să mă duc și la Grada de MEDIU și la DSP”, spune Codrin Șandru, locuitor al satului Porumbacu de Sus.

Citește și: Gunoaie pe lângă pubelele din Porumbacu de Sus. Primar: „Turiștii nici nu coboară din mașină să deschidă capacul”

Locuitorii din zona unde urmează să fie amplasate noile pubele au redactat o reclamație, pe care au semnat-o familiile care au case de vacanță în zona respectivă.

Contre între săteni și Primar la Porumbacu de Sus din cauza unor pubele de gunoi. „Le-au pus la poarta noastră. Ne omoară urșii”

„Spațiul va fi monitorizat video cât și împrejmuit cu gard electric”

Primarul comunei, Georgeta Poșa, susține că spațiul unde vor fi amplasate pubelele va fi monitorizat video și va fi împrejmuit cu gard electric. „În urma dezbaterilor situației privind managementul serviciului de salubrizare din zona turistică Porumbacu de Sus, împreună cu „partenerii” implicați în acest subiect, respectiv autoritatea locală, persoanele juridice (agenții care prestează servicii turistice), cât și persoanele fizice care dețin case de vacanta și locuiesc permanent sau temporar în zonă, în baza recomandărilor și sarcinilor primite de la Adi Eco Sibiu, am demarat acțiunea de amenajare a unui spațiu public, unde vor fi amplasate europubele pentru toate tipurile de deșeuri.

Spațiul e destinat în mod special persoanelor care nu locuiesc permanent în zona și nu își pot scoate pubelele la programul de colectare. Va fi monitorizat video cât și împrejmuit cu gard electric pentru a putea îndepărta animalele care în mod regulat își fac apariția în zona.
Pentru persoanele care dețin case de vacanță și locuiesc permanent s-au pus la dispoziție pubele, având posibilitatea să fie scoase și preluate la fiecare zi de colectare a programului”, spune primarul comunei Porumbacu de Sus, Georgeta Poșa.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu