Noua ediție „How to sibian/că” sau cum să te conectezi la pulsul orașului

În ritmul alert al vieții pe care o trăim, nu prea avem ocazia să ne întrebăm ce anume ne face să fim sibieni, în afara de ceea ce stă scris în buletin sau în certificatul de naștere. Presupun că răspunsul depinde de fiecare individ, cert e că nu sunt prea dese momentele în care ne punem această întrebare.

Dar azi e o zi la fel de bună ca oricare alta pentru un dram de introspecție, cu atât mai mult cu cât Fundația comunitară se pregătește să lanseze în spațiul public această întrebare, organizând în perioada 16 – 22 octombrie ediția a doua a seriei de evenimente care poartă titlul „How to sibian/că”, sau cum să fii sibian sau sibiancă.

„Am ales titlul acesta pentru că e jovial, dar și ca să reflecte intenția noastră de a nu ne lua așa de tare în serios cu această idee. Am observant de-a lungul anilor că există această dezbatere în comunitate, alimentată foarte mult de noii veniți, iar noi considerăm că istoria frumoasă a acestui oraș s-a construit în primul rând din pricina diversității culturale, entice și religioase”, ne-a explicat Ana Bugneriu, directorul executive al Fundației comunitare Sibiu.

„How to sibian/că” își propune să aducă împreună oameni care au adoptat orașul de curând sau care s-au întors acasă de pe alte meleaguri, dar și persoane care doresc să testeze atmosfera orașului, pentru a decide dacă acesta e sau nu pentru ei. Evenimentul reprezintă o oportunitate de a afla cum se pot descurca într-un loc în care nu au nicio plasă de siguranță, niciun cerc social și poate nici familie.

În general adulților le este greu să-și construiască relații noi după vârsta școlarității, cu atât mai mult când se mută într-o comunitate nouă. Fundația comunitară Sibiu organizează pentru aceștia ateliere de patiserie, modelaj în lut și desene cinetice, colaj colectiv, degustare de vinuri, un tur foto al orașului, un tur ghidat despre istorie, bucate și secretele locului, o întâlnire cu ONG-urile din oraș și o drumeție cu bicicleta, în scopul descoperirii traseelor ideale de explorare a orașului.

Noua ediție „How to sibian/că” sau cum să te conectezi la pulsul orașului

Evenimentele debutează luni, la ora 18:00, cu Agora, o întâlnire organizată la biblioteca ULBS, unde participanții vor discuta despre oportunitățile și obstacolele pe care le prezintă Sibiul și se vor încheia duminică, cu un brunch, la hotel Republique.

E important ca persoanele interesate să se decidă cât mai repede și să se înscrie on line, întrucât experiențele au un număr limitat de locuri, aflăm de la organizatori.

Evenimentele sunt listate pe pagina https://fundatiacomunitarasibiu.ro/blog/how-to-sibianca-2023-3376, iar linkurile de înscriere se găsesc în descrierea acestuia.

Ultima oră

Comentariul meu