320 de elevi din sibiu participă joi, la ora de educație rutieră

Pe scurt: Educație rutieră pentru copii la SIbiu

Pe 12 octombrie, 320 de elevi din Sibiu vor participa la "Ora de Educație Rutieră", organizată de Asociația E.D.I.T. în colaborare cu Poliția Română. Evenimentele vor avea loc la Colegiul „Andrei Șaguna” și Școala Gimnazială nr. 21, abordând siguranța rutieră și primul ajutor. Participanții vor primi kituri educative.

Peste 300 de elevi din Sibiu vor beneficia de instruire în domeniul siguranței rutiere, datorită unei inițiative a Asociației E.D.I.T. (Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului). Evenimentul, realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Poliția Română, se va desfășura în două locații: Colegiul Pedagogic „Andrei Șaguna” și Școala Gimnazială nr. 21.

La Colegiul Pedagogic, 150 de liceeni vor fi familiarizați cu aspecte legate de siguranța rutieră și prim ajutor, beneficiind de expertiza reprezentanților Poliției Române, instructorilor ISU și a pilotului de raliuri, Adrian Grigore. Un moment deosebit va fi experimentarea simulatorului de impact, care imită un accident rutier frontal, subliniind importanța centurii de siguranță.

320 de elevi din sibiu participă joi, la ora de educație rutieră
Simulatorul de impact imită un accident rutier frontal, subliniind importanța centurii de siguranță.

La Școala Gimnazială nr. 21, elevii de învățământ primar vor fi introduși în lumea regulilor de circulație și a comportamentului adecvat în trafic, printr-o serie de jocuri de rol și exerciții nonformale. Ca surpriză, aceștia vor avea ocazia să interacționeze cu un polițist rutier și să viziteze laboratorul de siguranță rutieră al Poliției Românei.

Toți participanții vor primi un kit special de educație pentru siguranță, un gest susținut de Secretariatul General al Guvernului și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Asociația E.D.I.T. este recunoscută pentru programele sale educaționale, având în palmares inițiative precum „Ora de educație rutieră”, „ShakeUp! educație pentru cutremur” și campania „Leapșa pentru viață”. În total, peste 170.000 de copii și adolescenți au beneficiat de materiale și cursuri de educație rutieră și prim ajutor oferite de asociație.

  • 320 de elevi din sibiu participă joi, la ora de educație rutieră
  • 320 de elevi din sibiu participă joi, la ora de educație rutieră
  • 320 de elevi din sibiu participă joi, la ora de educație rutieră

Ultima oră

Comentariul meu