un urs terorizează localnicii din satul vale. a omorât o vacă de 500 de kilograme (foto)

Urșii continuă să dea târcoale satelor din Sibiu, făcând de cele mai multe ori ravagii în gospodăriile oamenilor. Așadar, nici vacile și oile fermierilor din Săliște nu sunt ocoliți de urșii flămânzi care caută o sursă de hrană, mai ales acum, înaintea sosirii iernii.

Gheorghe Lăcătuș a lăsat vaca la păscut vineri, alături de alte două bovine, într-o grădină din satul Vale, împrejmuită cu fir electric. La înserat, când bărbatul a mers să ia vaca acasă nu a mai găsit-o. Din grădină dispăruseră toate cele trei animale, iar firul electric era rupt. Două dintre ele au reușit să scape de atacul ursului, fiind găsite în sat, iar cea de-a treia a fost găsită luni într-un pârâu din apropiere, mâncată aproape în totalitate.

„A mai tot venit ursul în zonă, l-am tot văzut dar mie nu mi s-a mai întâmplat să îmi omoare animale până acum. Vacile erau închise cu gard electric. Seara a venit ursul, înainte să luăm vacile acasă. Îți dai seama dacă mergi după vacă și dă ursul de tine, te face praf. Eu am găsit vaca abia luni pentru că a tras-o într-un pârâu adânc. Pe celelalte vaci le-am găsit prin sat, au fugit de frică. Vaca avea vreo 500 de kilograme și era și gestantă în patru luni. Am fost la primărie și o să duc niște acte pentru a mă despăgubi”, spune Gheorghe Lăcătuș.

un urs terorizează localnicii din satul vale. a omorât o vacă de 500 de kilograme (foto) un urs terorizează localnicii din satul vale. a omorât o vacă de 500 de kilograme (foto)

Acesta a spus că ursul a mai intrat în gospodăria unui localnic, săptămâna trecută, și a mâncat un berbec. De asemenea, ursul a mai fost văzut pe stradă, pe tipul nopții, în timp ce mânca nuci, mai povestește localnicul.

un urs terorizează localnicii din satul vale. a omorât o vacă de 500 de kilograme (foto)

un urs terorizează localnicii din satul vale. a omorât o vacă de 500 de kilograme (foto)

Primarul din Săliște spune că este o problemă recurentă în zonă. „Cred că este o situație generală. Am mai sunat la 112 și au venit jandarmii și au gonit urșii și cam atât pentru că altceva nu putem face. Nu știu ce se va întâmpla pe viitor, dar sper să nu existe evenimente cu oameni”, a declarat Horațiu-Dumitru Răcuciu, primarul orașului Săliște.

Citește și: VIDEO FOTO: O ursoaică face ravagii în gospodăriile oamenilor din satul Vale – „Ne temem să ieșim din case”

 

Ultima oră

Comentariul meu