sony anunță o nouă versiune a consolei playstation 5

Noua versiune a consolei PlayStation 5 va avea o capacitate de stocare de 1 TB și va fi disponibilă atât cu unitate optică, cât și fără. Compania oferă celor care achiziționează consola fără unitate optică opțiunea de a atașa ulterior o unitate Blu-ray Disc Ultra HD, vândută separat pentru 120 de euro.

“Inginerii și designerii noștri au colaborat pentru a crea o nouă formă a consolei, cu o mai mare varietate și flexibilitate. Aceleași caracteristici și capacități care fac consola PS5 să fie cea mai bună sunt incluse într-o variantă mai mică, împreună cu o unitate Blu-ray Disc Ultra HD atașabilă și un SSD de 1TB de stocare”, a scris Sid Shuman, unul dintre directorii Sony, scrie Biziday.

Sony informează că noul PS5 “Slim” are un volum cu 30% mai redus și cântărește cu 18% și, respectiv, 24% mai puțin decât modelele anterioare. Noua consolă va fi lansată pe piața din SUA în noiembrie, urmând să debuteze și în Europa, Marea Britanie și Japonia în lunile următoare. Compania mai transmite însă că odată ce stocurile actualelor modele ale consolei se vor epuiza, noul PS5 va deveni singurul model vândut.

În SUA, consola PS5 “Slim” va costa 500 de dolari, iar varianta Digital Edition va costa 450 de dolari. În Europa, prețul va fi de 550 de euro și, respectiv, 450 de euro. De asemenea, la noua consolă poate fi atașat și un suport, în vederea așezării pe plan vertical a acesteia, care va fi vândut separat pentru 30 de euro.

Ultima oră

Comentariul meu