federația de handbal anchetează incidentele de la meciul dintre cisnădie și scm rm. vâlcea. ”sunt inacceptabile în sportul românesc”

După incidentele produse miercurea trecută la finalul partidei de handbal feminin Măgura Cisnădie – SCM Rm. Vâlcea 36-36, când jandarmii sibienii au bruscat și atacat nejustificat cu spray lacrimogen fanii echipei oaspete, Federația Română de Handbal a demarat o anchetă.

În Sala Măgura, echipa pregătită de Alexandru Weber a făcut un meci foarte bun și a scăpat printre degete o victorie împotriva unei echipe puternice, cea a Vâlcii: 36-36.  Golul marcat de SCM în ultima secundă a adus fericirea în rândul fanilor vâlceni, care însă imediat au fost atacați de jandarmii sibieni, al cărui acces în sală nici nu era permis decât în  caz de forță majoră! În urma atacului a avut de suferit o fetiță de doar 8 ani, fiind solicitată intervenția ambulanței.
federația de handbal anchetează incidentele de la meciul dintre cisnădie și scm rm. vâlcea. ”sunt inacceptabile în sportul românesc”
După ce clipurile video cu atacul jandarmilor din finalul partidei de la Cisnădie disputată miercurea trecută a apărut în toată presa națională, Jandarmeria Sibiu a ieșit public și și-a turnat cenușă în cap.  ”În urma verificărilor efectuate cu privire la modul de acțiune al jandarmilor, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu s-a dispus cercetarea disciplinară prealabilă a jandarmilor, întrucât s-a constatat faptul că intervenția acestora a fost disproporționată și în neconcordanță cu situația de fapt, nefiind respectate procedurile de intervenție legale” a fost comunicatul Jandarmeriei Sibiu.
La rândul ei, Federația Română a demarat o anchetă, a cerut opiniile părților implicate și cazul va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină, acolo unde clubul Măgura riscă sancțiuni financiare sau chiar de suspendare a terenului propriu.
”FRH informează publicul că a luat la cunoștință incidentele produse la finalul meciului dintre Măgura Cisnădie și SCM Rm. Vâlcea, din etapa a șasea a Ligii Naționale Feminine de Handbal. Dorim să asigurăm opinia publică și pe toți iubitorii handbalului, că au fost demarate verificări cu privire la acest incident. Federația Română de Handbal își reafirmă angajamentul pentru promovarea fair-play-ului, a respectului și a comportamentului etic atât în teren, cât și în tribune. Asemenea incidente nu ar trebui să aibă loc într-un mediu sportiv sănătos și sunt inacceptabile în sportul românesc. Vom reveni cu detalii” a fost postarea dată publicității pe siteul oficial al Federației Române de Handbal.
Liga Națională de handbal feminin este întreruptă pentru acțiunea echipei naționale, care joacă în preliminariile Euro 2024. Cu 5 puncte din 6 jocuri, Măgura Cisnădie este pe locul 12 în clasament, poziție care ar duce la barajul de supraviețuire.

Ultima oră

Comentariul meu