cnair face zeci de foraje pe autostrada a1, între cunța și săliște ca să determine cât de gravă e situația alunecărilor de teren
foto Ovidiu Dumitru

CNAIR va efectua 85 de foraje pe lotul 3 al Autostrăzii A 1 Orăștie-Sibiu, pentru a evalua starea tehnică a tronsonului de 22 de kilometri.

Detaliile licitației pentru expertiza tehnică, care are o valoare de peste patru milioane de lei, au fost publicate pe site-ul CNAIR.

Cele 85 de foraje vor fi executate la adâncimi de 6 și 30 de metri, în paralel cu ambele căi de circulație. De asemenea, vor fi prelevate 210 carote din asfalt, pentru a determina compoziția straturilor și eventualele degradări.

În acest sens vor fi executate 85 de foraje la adâncimea medie de 6 metri la interdistanțe de 500 de metri în lungul autostrăzii, intercalat pe ambele căi de circulație; 54 de foraje cu adâncime medie de 30 de metri în cele 9 zone identificate cu potențial de instabilitate; 3 încercări/teste de laborator pentru fiecare foraj realizat. Mai mult decât atât se vor mai lua 210 carote (probe din asfalt), prelevate de pe ambele căi de rulare incluisiv o serie de carote de dimensiuni mari în vederea determinării compoziției straturilor de mixtură asfaltică și eventual a caracteristicilor acesteia, scrie portalul de știri servuspress.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Problema alunecărilor de teren in acea zonă era cunoscută de zeci de ani. Nu trebuia să fii expert să-ți dai seama de asta. Lucrarile la drumul national si calea ferata au zeci de piloni de beton perfect vizibili. Traseul putea fi deviat cu cativa km ca sa evite situații costisitoare greu de întreținut. Studii de fezabilitate , foraje geo, facute anterior lucrarilor, platite cu bani multi.
    Nu cred că se va rezolva situația prea curând.