carmen iohannis și-a dus elevii la sibiu opera festival. prima doamnă a asistat la spectacolul „giselle” (foto)

Carmen Iohannis, o dirigintă pasionată de cultură, a dus elevii ei la spectacolul de balet „Giselle” din Sibiu

Carmen Iohannis, soția președintelui României, a participat, marți seară, alături de elevii săi, la reprezentația „Giselle” de la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.

Evenimentul a făcut parte din agenda Sibiu Opera Festival. Spectacolul, de Adolphe Adam, a fost pus în scenă de Ansamblul de balet al Operei Naționale Române din Timișoara.

Opera „Don Pasquale”, miercuri la Sala Thaila

Opera Națională Română Iași participă în premieră la Sibiu Opera Festival și prezintă, în această seară, opera buffa „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti, după un libret de Michele Accursi și Giacomo Ruffini.

Spectacolul se va juca de la ora 19.00, la Sala Thalia, sub conducerea muzicală a maestrului David Crescenzi – director artistic la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Biletele sunt disponibile la prețul de 100 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari) la casieria Filarmonicii și pe iabilet.ro.

„Don Pasquale” spune povestea spumoasă a burlacului înstărit, trecut de prima tinerețe, dornic de a se căsători cu o tânără de o frumusețe răpitoare.

Premiera operei, considerată una dintre bijuteriile comediilor muzicale din secolul al XIX-lea, a avut loc în 3 ianuarie 1843, la „Teatrul Italian” din Paris.

Sibiu Opera Festival, ediția XXII, se desfășoară în perioada 1-13 octombrie și este un proiect al Filarmonicii de Stat Sibiu susținut de Ministerul Culturii, Consiliul Județean Sibiu și Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2023.

Ultima oră

Comentariul meu