arena platoș trece pe curent electric de la panouri fotovoltaice, ca să nu scumpească skipass-urile

Complexul de schi și snowboard Arenei Platoș se pregătește intens pentru noul sezon de schi. Mai mult, vor fi instalate sute de panouri fotovoltaice pentru a menține prețurile la skipass-uri accesibile pentru sibieni și turiști.

Reprezentanții Arenei Platoș au venit cu o soluție în vederea menținerii prețurilor la skipass-uri. Săptămâna viitoare vor începe montarea a 800 de panouri fotovoltaice prin care încearcă să devină independenți din punct de vedere al energiei electrice.

„Suntem în pragul instalării a unui sistem de panouri fotovoltaice prin care încercăm să ne susținem pe partea de energie electrică pentru a nu mai depinde de situația prețului la curentul electric și să avem un preț cât mai accesibil pentru toată lumea. Dacă reușim să instalăm sistemul în timp util vor rămâne prețurile la fel ca anul trecut. Dacă nu ne permite vremea să ducem la bun sfârșit instalarea sistemului de panouri, posibil să fim nevoiți să ridicăm prețul pentru că renegocierea contractului la energia electrică ne va a duce un preț mai mare”, spune Dan Gherman, de la Arenei Platoș.

Termenul de finalizare a lucrării ar fi de 30 noiembrie, în funcție de condițiile meteo. „De luni echipa o echipă va veni să înceapă lucrările de instalare. Avem 800 de panouri care în total însumează 400 de kilowați putere. Până în 30 noiembrie au termen de finalizare”, anunță Gherman.

Prețurile la skipass-urilor vor rămâne aceleași ca anul trecut în condițiile în care panourile fotovoltaice vor fi instalate în termen. Reamintim că în 2022, un skipass de o zi pentru un adult costa 140 lei, iar pentru copiii cu vârste cuprinse între 7-11 ani, un skipass în vârf de sezon a fost 110 lei. (VEZI PREȚURILE AICI)

Citește și: Arena Platoș pregătește noul sezon de schi. S-a stabilit data deschiderii

Arena Platoș a trecut printr-un proces de rebranding în urma căruia numele a fost schimbat cu Păltinș Arena.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu