temperaturile au scăzut brusc. de miercuri vremea se încălzește ușor

România, lovită de o primă noapte rece. Temperaturi de până la -5 grade Celsius.

Într-o schimbare bruscă a vremii, România a avut parte de o primă noapte rece, cu temperaturi de până la -5 grade Celsius în depresiuni.

Temperaturile au scăzut simțitor de la o oră la alta, iar oamenii au fost nevoiți să-și scoată din șifonier hainele groase.

Vremea a început să se răcească încă de ieri, când a fost emis un cod portocaliu de vânt, fiind emise mai multe atenționări Ro alert în acest sens.La peste 1500 m altitudine, a fost înregistrat chiar și fenomenul de lapoviță și ninsoare.

Vremea se încălzește ușor de miercuri

Începând de miercuri, vremea se va încălzi ușor, la început în jumătatea vestică a țării, iar ulterior și în est. Spre sfârșitul săptămânii, în mai multe regiuni temperaturile vor urca din nou până la 25 de grade, pragul unei zile de vară, relatează Antena3.

Unele modele meteorologice prognozează maxime de până la 26 – 28 de grade în unele zile, îndeosebi în sudul și sud-estul țării.

Datorită activității ciclonice din nordul Europei, e foarte probabil ca aceste zile calde și frumoase, care la prânz mai amintesc încă de vară, să alterneze cu intervale mai reci, normale pentru aceasta perioadă a anului.

Ultima oră

Comentariul meu