șoferi băuți în trafic în săliște, cisnădie și vurpăr. unul avea o alcoolemie de 1,18 la mie
foto: arhivă

Polițiștii sibieni au continuat, în weekend, acțiunile pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care au fost constatate 16 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 38 de permise de conducere, au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat 720 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 220.000 de lei.

Spre exemplu, în 7 octombrie, în jurul orei 18:00, în Săliște, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Piața Junilor de către un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Cristian. „Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Apoi, în noaptea de 7 spre 8 octombrie, în jurul orei 03:30, în Cisnădie, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Grigore Ionescu de către un bărbat în vârstă de 25 de ani, din comuna Racovița. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În 8 octombrie, în jurul orei 22:30, în afara localității Vurpăr, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106S de către un sibian în vârstă de 25 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cazurile, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ultima oră

Comentariul meu