mărturii ale unui preot sibian aflat în pelerinaj în palestina: “probleme sunt grave, momentan, doar în zona fâșiei gaza”
foto Parohia Ortodoxă Română Leeds

Preotul Ciprian Nedelcu, aflat într-o excursie în Palestina și Israel, spune că situația din teren este mult diferită de ceea ce se vede în mass-media.

Într-o postare pe Facebook, preotul Nedelcu a povestit că a trecut de două ori fără probleme din Palestina în Israel și invers. El a mai spus că toate magazinele, restaurantele, bisericile și benzinăriile sunt deschise, iar lumea își desfășoară activitățile normal.

”Probleme sunt grave, momentan, doar în zona Fâșiei Gaza. Acolo lsrael a izoltat zona pe un perimetru de 70 km. DOAR acolo i s-a cerut populației să stea în casă și toate instituțiile/magazinele, etc sunt închise. Însă, toate obiectivele turistice sunt la aproximativ 180-200 de km distanță de acea zonă de conflict.Așadar, pot să spun cu toată onestitatea că în presă evenimentele prezentate sunt exagerate. Vor să atragă atenția lumii întregi, pe de o parte palestinienii susținuți de țările musulmane, pe de alta Israelul susținut de aliații occidentali tradiționali.” a scris preotul sibian, Cirpain Nedelcu într-o postare pe Facebook.

Preotul Nedelcu a mai spus că este curios de faptul că cetățenii români care se află în Israel au primit un mesaj SMS de la RoAlert în care li se spunea să ia legătura cu Ambasada României, în timp ce cetățenii britanici nu au primit niciun mesaj.

„Este clar că situația este mai complexă decât pare”, a concluzionat preotul Nedelcu. „Există riscuri, dar nu suntem în pericol imediat.”

Ultima oră

Comentariul meu