cel mai cunoscut hotel din alba iulia, scos la vânzare de un afacerist sibian. vrea aproape 7 milioane euro pe el
foto Booking.com

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia negociază cu proprietarul Hotelului Cetate, pentru a achiziționa imobilul. Hotelul, unul dintre cele mai mari din oraș, este scos la vânzare pentru 6,5 milioane de euro.

Senatul universității a aprobat, în ședința din 21 martie, „începerea demersurilor legate de achiziția imobilului Hotel Cetate situat în Alba Iulia, precum și mandatarea Consiliului de Administrație al UAB pentru efectuarea acestor demersuri procedurale”.

Efortul financiar va fi unul foarte important pentru instituția de învățământ superior din Alba Iulia, având în vedere că hotelul a fost scos la vânzare, cu un preț de 6,5 milioane euro (912 euro/mp). Între proprietar și reprezentanții universității există negocieri care se poartă de câteva luni.

„Sperăm că se va concretiza tranzacția. Intenționăm ca acolo să fie spații de cazare pentru studenți”, a spus Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918”, relatează ziarul Adevărul.

Hotelul are zece etaje, cu cinci apartamente, 100 camere duble și  opt camere single. Restaurantul are o capacitate de 216 locuri, salonul de mic dejun 56 de locuri, iar grădina de vară 56 de locuri.

Suprafaţa totală de teren este de 3.181,51 mp, suprafaţa construită – amprenta la sol este de 2.442,15 mp. Suprafaţa utilă totală este: 7.125,07 mp (restaurant – 348 mp, salon mic dejun – 160 mp, receptie – 554,49 mp. Imobilul a fost construit înainte de 1990 și este în proprietatea societății.

Proprietarul Hotelului Cetate este Aurel Munteanu, din Sibiu, fost fotbalist. El mai deține Hotelul Împăratul Romanilor din Sibiu și Aurelius – Împăratul Romanilor din Brașov. Conform Top300, al celor mai bogați români, Aurel Munteanu se află în primele 50-60 de locuri la nivel național și a fost mult timp pe primul loc la nivelul județului Sibiu.

Averea sa este estimată între 86 și 88 de milioane de euro și conține spații comerciale în București, dar și spații de cazare în zone turistice importante din țară, precum Poiana Brașov. Aurel Munteanu a jucat fotbal la echipele CSM Sibiu, Șoimii Sibiu, Sportul Studențesc și Petrolul Ploiești

Ultima oră

Comentariul meu