mii de rachete trase din gaza spre israel. un mort și cinci răniți
Sursa: The Jerusalem Post

Teroriștii palestinieni din Fâșia Gaza au lansat, sâmbătă dimineața, mii de rachete asupra sudului şi centrului Israelului. Sirenele au răsunat în numeroase orașe, anunță Times of Israel, citat de Mediafax.

Bărbați palestinieni înarmați s-au infiltrat în zone din sudul Israelului și baraje de rachete au fost lansate sâmbătă din Fâșia Gaza, într-un atac surpriză revendicat de mișcarea islamistă Hamas, anunță Reuters.

Mohammad Deif, un comandant militar de rang înalt al Hamas, a anunțat începutul operațiunii într-o emisiune difuzată de mass-media Hamas, făcând apel la palestinienii de pretutindeni să lupte. „Aceasta este ziua celei mai mari bătălii care pune capăt ultimei ocupații de pe pământ”, a spus el, adăugând că au fost lansate 5.000 de rachete.

Cel puţin cinci persoane au fost rănite şi una a decedat, anunță Monitorul Apărării. Sirenele de avertizare „Red Alert” au fost activate în Tel Aviv, la aproximativ 70 de kilometri de Fâşia Gaza, precum şi în Sde Boker, Arad şi Dimona, în sud, de asemenea, la peste 70 de kilometri distanţă. Explozii au fost auzite de locuitorii din aceste zone.

Presa israeliană a relatat că bărbați înarmați au deschis focul asupra trecătorilor în orașul Sderot, în sudul Israelului, iar imaginile care circulă pe rețelele de socializare par să arate confruntări pe străzile orașului. „Un număr de teroriști s-au infiltrat pe teritoriul israelian din Fâșia Gaza”, a declarat armata într-un comunicat, adăugând că locuitorilor din zona din jurul Fâșiei Gaza li s-a spus să rămână în casele lor.

Armata israeliană a cerut locuitorilor din sudul şi centrul Israelului să rămână în apropierea adăposturilor anti-bombe. „Publicul din sudul și centrul țării este îndemnat să rămână în apropierea zonelor protejate şi să urmeze instrucțiunile Comandamentului Frontului Intern”, au declarat Forțele de Apărare Israeliene într-un anunț sâmbătă dimineața. Biroul premierului Benjamin Netanyahu a declarat că acesta se va întâlni cu oficiali de top din domeniul securității în următoarele ore.

Ultima oră

Comentariul meu