aur anunță că şase primari din judeţ vor migra în partidul care ar fi pe locul doi în sondajele interne

AUR este pregătit să primească şase primari în funcţie, care în prezent fac parte din alte partide. Primarii care vor în AUR sunt nemulţumiţi că au primit prea puţini bani de la bugetul de stat, pentru localităţile lor, a anunţat vineri, deputatul Sebastian Suciu, liderul filialei judeţene.

“Am discutat cu opt (primari n.r.), dintre care şase sunt hotărâţi.  Sunt de la partide diferite”, a anunţat liderul AUR Sibiu, Sebastian Suciu.

AUR dezaprobă traseismul politic. Cei şase primari sibieni de la alte partide ar putea fi primiţi la AUR

Suciu a ţinut să precizeze că nu este de acord cu traseismul politic, dar în opinia sa, un primar care migrează de la un partid, la altul, nu este traseist, ci numai dacă a trecut pe la 4-5 partide.

“Dacă o să ne respecte până la urmă statutul, ideologia și forma cu care vrem noi să guvernăm și să administrăm localitățile și să demonstreze că sunt de bună credință, îi luăm. Dacă trec pe la 4-5 partide, îi putem numi traseişti”, a arătat Sebastian Suciu.

Cei şase primari care ar urma să migreze la AUR, sunt nemulţumiţi din cauza banilor.

“Dar mai bine m-ați întreba de ce vor să plece şi eu o să vă spun. La nivelul judeţului nu s-au distribuit sumele și e un lucru extrem de important. Deci sumele distribuite în urma bugetului național, nu au fost distribuite în mod legal”, a afirmat Sebastian Suciu.

AUR anunţă candidaţii la iarnă

Preşedintele AUR Sibiu a mai declarat că la iarnă, sibienii vor afla candidaţii filialei judeţene pentru primării, consiliile locale şi Consiliul Judeţean şi Parlament.

“O să avem o listă cu un număr de candidaţi, dar nu o listă finală, undeva în iarnă. Anul acesta nu stabilim”, a mai explicat Sebastian Suciu.

Acesta şi-ar mai dori un mandat de parlamentar, dar “probabil o să fie şi o altă opţiune”, adică este posibil să candideze pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu.

“În momentul de faţă nu sunt  nici hotărât şi se poartă nişte discuţii inclusiv cu alte persoane care nu fac parte în momentul de faţă din partid. Am luat în calcul Consiliul Judeţean”, spune Sebastian Suciu.

AUR susţine că este pe primul loc în judeţul Sibiu şi pe locul doi în municipiul Sibiu, după PNL, în intenţia de vot a sibienilor, pe baza unui sondaj telefonic realizat în primăvară şi a unor discuţii avute cu sibienii din mediul rural, în vară.

“În primăvară s-a creat un sondaj. Atunci eram undeva la 20 % (în judeţul Sibiu, intenţie de vot n.r.). Adresabilitatea în ultimele luni a crescut semnificativ. În municipiul Sibiu, undeva la 18 %”, a declarat Sebastian Suciu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu