usr cere consiliului județean să ia măsuri pentru a soluționa conflictul de la filarmonică. adrian echert: „ar fi cazul să intervină cineva”

Adrian Echert, președintele filialei municipale USR Sibiu, a tras un semnal în cadrul conferinței de presă care a avut loc vineri, 6 octombrie, referitor la scandalul de la Filarmonica de Stat Sibiu. Echert susține că este momentul ca Președinta Consiliului Județean să intervină.

Scandalul de la Filarmonica de Stat Sibiu continuă. Sindicaliștii susțin că managementul Filamonicii de Stat i-a înlocuit cu colaboratori, la concertele care vor avea loc vineri, conducerea argumentând această alegere prin faptul că muzicienii, membri ai sindicatului „au ridicat pretenții financiare”. (DETALII AICI)

Președintele filialei municipale USR Sibiu, Adrian Echert susține că este momentul ca reprezentanții Consiliului Județean Sibiu să ia măsuri pentru a rezolva situația tensionată din cadrul Filarmonicii. „Avem un conflict care se propagă și crește lună de la lună, care e un conflict deja vechi, și anume cel al Filarmonicii, cel care se întâmplă între conducerea Filarmonicii și o parte din angajați. Membri ai sindicatului au fost scoși din scenă, artiști care repetau pentru concertul de astăzi, de la ora 18, și au fost înlocuiți cu artiști din țară, de la alte filarmonici, iar astăzi am aflat că la ora 18, când va fi concertul, vor protesta artiștii care au fost scoși din nou, ieri de la repetiții. Vor protesta în fața Filarmonicii și probabil că vor și intra la acest concert”. expune Echert problema.

Citește și: Scandalul de la Filarmonica Sibiu: Sindicaliștii acuză că au fost aduși colaboratori în locul muzicienilor angajați. Reacția conducerii: ”Sindicatul orchestrează zgomotul”

Acesta i-a propus Președintei Consiliului Local, Daniela Cîmpean, să găsească o rezolvare. „Aici propunem doamnei președinte Cîmpean o soluție. Este un conflict vechi și cred că ar fi cazul să intervină cineva. Dacă doamna Cîmpean nu vrea să intervină, atunci poate ar putea să se apeleze la o mediere externă, nu neapărat la una politică, nu neapărat una făcută de instituții, ci de un mediator profesionist care să rezolve pentru totdeauna acest conflict care duce mai departe la procese și care nu face bine nici Filarmonicii și nici Sibiului. În această privință, adevărul vom vrea să îl aflăm și noi după acest lucru. Oamenii trebuie să știe ce se întâmplă în instituții și asta este treaba noastră”, spune președintele filialei USR, în cadrul conferinței de presă de vineri.

 

Ultima oră

Comentariul meu