Transalpina, alături de Transfăgărăşan, este considerată una dintre cele mai spectaculoase şosele din lume. Are o lungime totală de 148,2 kilometri şi traversează, practic, judeţele Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba.
Ca şi în cazul circulaţiei pe Transfăgărăşan, programul de circulat pe Transalpina este stabilit în funcţie de condiţiile meteo existente, dar şi în funcţie de prognoza meteo din perioada imediat următoare, transmite Observatornews.
În principiu, se preconizează ca circulaţia pe şoseaua Transalpina să înceapă să se închidă de la mijlocul lunii noiembrie. Autorităţile caută să evite momentele neplăcute precum posibilitatea ca anumite maşini să rămână blocate din cauza unor eventuale inundaţii sau a unor eventuale căderi masive de zăpadă.
Programul de circulaţie pe Transalpina în această toamnă
Programul de circulaţie pe Transalpina se stabileşte, în general, pentru fiecare segment în parte, în funcţie de mai multe detalii precum altitudine, condiţii meteo sau starea carosabilului.
De exemplu, pentru această toamnă s-a stabilit ca pe segmentul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului să se circule doar în intervalul ora 08.00-20.00. Circulaţia s-ar putea închide undeva la mijlocul lunii noiembrie, urmând a fi închisă cel mai probabil până undeva la mijlocul lunii iunie 2024.