restaurantul „el gringo”, închis pe loc și amendat cu aproape 20.000 de lei de opc. mizerie, igrasie și multe alte nereguli (foto)

Protecția Consumatorului a desfășurat  săptămâna aceasta controale la cunoscutul restaurant „El Gringo”. În urma neregulilor găsite, au decis închiderea temporară a restaurantului și sancționarea acestuia cu 18.000 lei.

Mai multe nereguli au fost descoperite la unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Șelimbăr, „El Gringo”. Printre acestea, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Centru au enumerat igrasie pe pereți, produse alimentare fără dată de expirare, aragazul, hota și cuptorul neigienizat.

Update

Unul dintre reprezentanții restaurantului „El Gringo” susține că  problemele găsite de OPC au fost rezolvate, în prezent restaurantul fiind deschis. „Au fost mici nereguli găsite, dar au fost remediate. Nu au fost găsite nereguli majore. Nu am avut produse expirate, totul a fost în termen. Într-adevăr au fost fire care aveau grăsime pe ele și gresia puțin spartă care a și fost chituită între timp. A doua zi au venit din nou și ne-au dat autorizația de funcționare”, spune șefa de sală, Mihai Ana Maria. (DETALII AICI)

restaurantul „el gringo”, închis pe loc și amendat cu aproape 20.000 de lei de opc. mizerie, igrasie și multe alte nereguli (foto) restaurantul „el gringo”, închis pe loc și amendat cu aproape 20.000 de lei de opc. mizerie, igrasie și multe alte nereguli (foto)

La Restaurantul „EL GRIGO” din ȘELIMBĂR, Sibiu, unde s-au constatat următoarele deficiențe:

  • prestarea serviciului de alimentație publică se desfășura într-un spațiu inadecvat (tavan
    și pereți cu igrasie și exfoliere a zugrăvelii, paviment murdar, având zone de gresie
    lipsă/spartă/fisurată)
  • Materiile prime și produse alimentare depozitate nu indicau data limită de consum,
    respectiv data durabilității minimale, de asemenea, nu prezentau elemente de identificare și caracterizare corespunzătoare
  • în spațiul frigorific al unității s-au găsit produse cu modificarea stării termice
  • preparatele culinare finite calde destinate consumatorilor s-au găsit depozitate în frigider, fără a respecta prevederile legale conform cărora acestea se țin la o temperatură de minim 60 de grade pe tot parcursul zilei
  • operatorul economic folosea în blocul alimentar ustensile neprofesionale, iar
    echipamentele din dotare (aragaz, hotă, cuptor) erau neigienizate
  • restaurantul „el gringo”, închis pe loc și amendat cu aproape 20.000 de lei de opc. mizerie, igrasie și multe alte nereguli (foto) restaurantul „el gringo”, închis pe loc și amendat cu aproape 20.000 de lei de opc. mizerie, igrasie și multe alte nereguli (foto) restaurantul „el gringo”, închis pe loc și amendat cu aproape 20.000 de lei de opc. mizerie, igrasie și multe alte nereguli (foto)

În urma neregulilor contatate, societatea „MEX ADVERTISING SRL” ȘELIMBĂR, a
fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 18000 lei și un avertisment,
fiind dispuse măsura de oprire temporară a prestării serviciului de alimentație publică
până la remedierea deficințelor. De asemenea, s-au retras din circuitul consumului uman,
fiind oprite definitiv, produse alimentare în valoare de 1490 lei.

Ultima oră

Comentariul meu