jandarmi anchetați pentru exces de zel la meciul dintre cisnădie și vâlcea. jandarmeria sibiu: ”intervenția acestora a fost disproporționată”

Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu a anunțat joi că a început cercetarea disciplinară a jandarmilor vinovați de incidentele produse miercuri în Sala Măgura, la meciul de handbal feminin Cisnădie – Vâlcea, scor 36-36. 

Jandarmeria Sibiu și-a turnat cenușă în cap, după incidentele reprobabile produse la finalul partidei de handbal feminin Măgura Cisnădie – SCM Rm. Vâlcea, scor  36-36.  Conducerea Jandarmeriei Sibiu a emis joi un alt comunicat de presă, în care recunoaște că vina aparține jandarmilor, care au acționat abuziv, au bruscat fanii vâlceni și i-au atacat cu spary lacrimogen. Au avut de suferit toți cei prezenți în Sala Măgura, cea mai afectată fiind o fetiță, fiica liderului galeriei vâlcene.

”Scuze publice tuturor spectatorilor”

”În legătură cu evenimentul produs ieri la finalul meciului de handbal, care a avut loc în Sala Polivalentă Măgura Cisnădie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu face următoarele precizări: În urma verificărilor efectuate cu privire la modul de acțiune al jandarmilor, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu s-a dispus cercetarea disciplinară prealabilă a jandarmilor, întrucât s-a constatat faptul că intervenția acestora a fost disproportionată și in neconcordanță cu situația de fapt, nefiind respectate procedurile de intervenție legale. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu transmite scuze publice tuturor spectatorilor de la evenimentul sportiv, pentru disconfortul creat ca urmare a acțiunii jandarmilor. Facem precizarea că, de fiecare dată, în mod transparent, vom face publice toate concluziile verificărilor interne și acolo unde vor fi constatate abateri de la normele legale, vor fi aplicate sancțiuni conform legii” a anunțat printr-un comunicat de presă Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu.

Miercuri, imediat după incidente, Jandarmeria Sibiu a emis un comunicat de presă în care arunca vina asupra fanilor vâlceni.  După ce imaginile video cu intervenția abuzivă a jandarmilor suibieni au apărut în toată presa națională, conducerea Jandarmeriei Sibiu și-a cerut public scuze. Fanii vâlceni au anunțat că au depus plângere penală asupra jandarmilor și polițiștilor locali vinovați.

jandarmi anchetați pentru exces de zel la meciul dintre cisnădie și vâlcea. jandarmeria sibiu: ”intervenția acestora a fost disproporționată”

Ultima oră

Comentariul meu