primăria explică de ce l-a interzis pe artistul stradal toni varuti în centrul sibiului. „se dorește o degrevare a zonei istorice”
Sursa foto: Facebook/ Toni Varuti

Toni Varuti, artistul stradal de mimă, susține că este neîndreptățit de conducerea Primăriei Sibiu care i-a impus să nu mai facă spectacole în centrul Sibiului. Acesta poate să profeseze doar într-un cartier rezidențial, respectiv Bulevardul Mihai Viteazu. Artistul susține că prin această decizie a conducerii se simte umilit, mai ales pentru că unul dintre subpunctele autorizației prevede interzicerea acțiunii de strângere fonduri pe domeniul public.

Primăria Sibiu motivează decizia de a aproba activitatea artistului Toni Varuti în zona rezidențială, ci nu pe Pietonala Nicolae Bălcescu, așa cum acesta a solicitat, prin dorința de a distribui evenimente în toate zonele Sibiului, nu doar în centru. Mai mult, Primăria Sibiu susține că în perioadele cu festivaluri, centrul ar deveni prea aglomerat, prin urmare își dorește „o degrevare” zonei istorice.

„În avizarea evenimentelor, Primăria Sibiu încearcă de mai mulți ani să direcționeze evenimente și către zona cartierelor sibiene, pentru a anima și aceste spații, nu doar centrul orașului. Dacă până acum acestei persoane i-a fost avizată în mai multe rânduri ocuparea domeniului public pe str. N. Bălcescu, de această dată, din considerentul expus mai sus, locația aprobată pentru acest moment artistic de către Comisia de avizare a adunărilor publice a fost bulevardul M. Viteazu, o zonă comercială foarte populată și tranzitată de sibieni. Mai mult, astfel, zona centrală, în care sunt încă amplasate terasele în condițiile vremii favorabile și unde au loc diverse festivaluri și alte acțiuni culturale, devine de multe ori prea aglomerată, spre disconfortul sibienilor care vin în centru. În acest mod, prin direcționarea unor momente artistice către alte zone ale orașului, se dorește și o degrevare a zonei istorice și o ordonare a evenimentelor pe domeniul public”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Reamintim că Toni Varuti este artistul stradal căruia i-au fost interzise spectacolele pe Pietonala Nicolae Bălcescu de către Primărie. Mimul a primit autorizație să își desfășoare serviciile pe Bulevardul Mihai Viteazu, departe de centru. Citește povestea lui Toni Varuti aici.

Vezi și: Artist stradal interzis în centrul Sibiului: „Ne întoarcem în ’90 când arta stradală era considerată cerșetorie”

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu