ion crăciunescu critică arbitrajul la fc hermannstadt - rapid. ”gol validat eronat pentru rapid, penalty nedat pentru sibiu”

Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu (73 de ani) a analizat la DigiSport fazele litigioase de la meciul FC Hermannstadt – Rapid București, scor 1-1. Concluziile au fost clare, golul rapidiștilor a fost unul neregulamentar, iar sibienii au fost privați de un penalty în finalul jocului. 

Rapid a deschis duminică scorul pe noua arenă din Sibiu în minutul 5 prin Alex Ioniță, care a înscris după o fază la care Iacob a comis un fault evident la mijlocul terenului asupra lui Daniel Paraschiv, la care fotbalistul a rămas fără una dintre ghete. VAR nu a intervenit și golul Rapidului a fost validat.

Fostul mare arbitru FIFA, Ion Crăciunescu consideră că reușita lui Alex Ioniță ar fi trebuit anulată datorită faultului comis inițial la Paraschiv. ”Iacob sare la minge? Mie mi se pare că nu sare la minge, sare în spatele lui și e fault. Dacă participa la joc, era o problemă că Paraschiv a fost descălțat, dar el nu participă la joc. După mine, este fault. Ajunge târziu și sare în el. Mai întâi este contactul că sare în el. Dacă era invers, lovea mingea și apoi era contactul, vorbeam despre altceva. Golul trebuia invalidat”, a declarat Ion Crăciunescu la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

”Uitați-vă ce bine e plasat arbitrul”

Așa cum s-a văzut pe reluările tv,  arbitrul Szabolcs Kovacs era perfect plasat, însă a decis să lase jocul să continue și a comis o nouă eroare majoră, care nu a fost ulterior îndreptată de VAR. ”E o deosebire enormă între Istvan Kovacs și fratele lui. Fratele lui Istvan primește meciuri și eu nu știu pe ce criteriu, că văd că la fiecare meci produce greșeli. El e acolo, uitați-vă ce bine este plasat. Trebuie să mai înțelegi și jocul. El consideră că nu e fault”, a răbufnit Ion Crăciunescu.

Ion Crăciunescu a explicat că FC Hermannstadt ar fi trebuit să beneficieze de un penalty la ultima fază a meciului, la o pătrundere a lui Oroian în careu, atunci când a fost busculat de doi jucători ai Rapidului. ”Joacă vreunul mingea? Nu joacă niciunul. L-au prins într-o menghină doi jucători”, a adăugat Crăciunescu. Nici la această fază VAR-ul nu a intervenit, pentru a corecta eroarea fratelui lui  Istvan Kovacs, Szabolcs.

În etapa 11 din Superligă, FC Hermannstadt și Rapid București au remizat, scor 1-1 și echipa lui Marius Măldărășanu a pierdut două puncte importante. Sibiul este pe 5 în clasament, cu 15 puncte din 11 partide.

 

Ultima oră

Comentariul meu